Skip to main content

MTBO Landsholdssamling i Åhus Sverige.

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

aahus mtbo samling 2018

Årets næst sidste MTBO træningssamling blev afholdt i den forgangne weekend da hele det danske MTBO landshold (senior, junior og ungdom) mødtes i Åhus i Sveriges sydøstligste hjørne.

Åhus byder på noget af de bedste og sværeste MTBO tekniske terræner. Masser af små stier på kryds og tværs i småkuperet landskab betyder at man skal være virkelig skarp for at undgå fejl. Når terrænet samtidig byder på sprøde spor af højeste karat, kan det næsten ikke blive bedre. Altså et oplagt sted at afholde træningssamling når kortfærdighederne skal øves.

Det blev til 6 hårde træningspas på 3½ dag. Efter indlogering i OK Pan, Kristianstad’s klubstuga som var lånt til lejligheden blev weekenden startet med en aften/nat træning efter ankomst torsdag eftermiddag. Resten af træningerne bød på et godt mix af momenter, blandt andet MTBO intervaller hvor der virkelig blev givet gas i konkurrence tempo. Da der inden intervallerne både blev cyklet ud til skoven og kørt en mellemdistance med korthuske, var der en del trætte ben da intervallerne var overstået og der kunne trilles hjem igen. Der blev også kørt et par almindelige mellemdistanceløb med SI tidtagning, også med fuldt tempo og endnu en runde MTBO-intervaller. Landstrænerne Lasse Brun Pedersen og Nina Hoffmann benyttede sig undervejs flittigt af at skygge de forskellige ryttere, og kunne derfor give feedback og vejlede i hvilke tekniske aspekter der skal arbejdes med op i mod næste sæson.

Der blev også tid til lidt MTB-tekniske øvelser. Heriblandt at hoppe over diverse forhindringer, f.eks. træstammer liggende på tværs af stier samt øvelser i at vende cyklen hurtigst muligt efter poststempling, hvilket er relevant hvis man skal tilbage den vej man kom fra. Der er mange sekunder at spare under en konkurrence hvis man mestrer disse teknikker. Der blev også øvet lidt KIS (= Kør i Sænk) som er en klassisk MTB leg. Her kører alle rundt sammen i et lille afgrænset område, og så gælder det om at holde sig inde i området uden at blive presset ud af modstanderne og at være den sidste der ikke har været nød til at sætte foden i jorden. Måske ikke så super-relevant ude på en bane, men det giver god balance- og håndteringsteknik på cyklen og så er det sjovt!

Weekend blev afsluttet med en lang træning i lidt mere moderat tempo med forskellige elementer undervejs. Først en individuel almindelig kort bane, dernæst ”kongens efterfølger i hold efterfulgt af ”road block”. I sidstnævnte er de oplagte vejvalg blokkeret på kortet, og der skal virkelig tænkes alternativt – en god øvelse i at få øje på andre muligheder. Undervejs var endvidere indlagt et par ”eliminator”s, en slags spurter kørt i hold. Her er der på kortet indtegnet en lille runde som skal følges (ikke markeret i terrænet) og så gælder det efter en samlet start simpelthen om at komme først i mål ad den rigtige rute.

Ind i mellem blev der også tid til lidt snak. 2018 blev rundet af og der blev talt om planer for 2019.  Som dem der har fulgt med her på siden nok har bemærket, har MTBO landsholdet kørt sig til en hel del medaljer i årets løb. Og med VM for både junior og senior på hjemmebane i Viborg næste år, er ambitionerne høje. Der blev derfor snakket grundigt om tilrettelægning af den kommende vintertræning og hvad der skal arbejdes med frem imod næste års store mål.

Alle var vist godt trætte efter sidste træning, men også meget motiveret for at give træningen en skalle hen over vinteren. Og for trænere og ledere er det en fornøjelse at observere den dedikation der er på holdet. MTBO landsholdet er forholdsvis smalt, men der er et fantastisk sammenhold på tværs af ungdoms-, junior- og senior-rytterne. Alle gør deres bedste for både at gøre sig selv og hinanden bedre og hurtigere. Og at de virkelig hygger sig sammen er en kæmpe bonus.

De næste MTBO samlinger bliver sandsynligvis i Jylland i starten af december og på Sjælland i midt/slut januar. Disse bliver formodentlig åbne samlinger, så sidder der nogen ude i det ganske O-Danmark med en lille MTBO-er i maven, er det bare at komme frit frem!

Med på samlingen var:

Camilla Søgaard, Horsens OK

Cæcilie Rueløkke Christoffersen, OK ØST Birkerød

Oliver Friis, Horsens OK

Thomas Steinthal, FIF Hillerød

Nikoline Holm  Splittorff, FIF Hillerød

Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød

Noah Hoffmann, OK Pan Århus

Sara Lykke Brink, FIF Hillerød

Christine Reibert Hansen, Allerød OK

Gæster: Jussi Laurila (Finland) og Erik Frost (Sverige)

Afbud fra: Rasmus Søgaard, OK Horsens