Skip to main content

Stærk World Cup-præstation af Amanda Falck Weber

| Nyheder 2018

AmandaFW bredLandsholdsløber Amanda Falck Weber fik en flot start på World Cup-finaledagene i Tjekkiet, da hun løb sig i semifinalen på torsdagens Knock-Out Sprint, og her fik prøvet kræfter med et uhyre stærkt felt i den intense disciplin.

I morgenens kvalifikation løb Amanda sig sikkert videre på en syvendeplads i sit heat. Der er kvartfinalepladser til de 12 hurtigste i hvert heat af kvalifikationen, der blev løbet i lynhurtigt parkterræn uden de store orienteringstekniske udfordringer.

I kvartfinalen var der skruet op for et af de elementer, der er helt særlig for Knock-Out-disciplinen - "Course Choice" hvor løberne i startboksen har 20 sekunder til selv vælger ét af tre mulige baneforløb.

Amanda Falck Weber fik i kvartfinalen valgt en gafling, der holdt hende inde i kampen om de tre semifinalepladser efter de første, gaflede poster. Hun fik kæmpet sig op på tredjepladsen på et langstræk midtvejs, og da hun valgte det hurtigste vejvalg næstsidsteposten og skruede godt op for tempoet, var semifinalepladsen i hus - foran blandt andre den regerende schweiziske stafetverdensmester Julia Jakob.

I semifinalen valgte Amanda et forløb, som hun kom til at løbe alene. Og da modstanderne her var navne som Tove Alexandersson, Judith Wyder og Lina Strand, blev afstanden til de forreste for stor til at hun kunne løbe det ind til slut.

- Vi er superglade for Amandas præstation. Det er endnu et skridt frem og bygger videre på de flotte takter vi så til Euromeeting for et par uger siden, siger sportschef Lars Lindstrøm med henvisning til især Amandas flotte tredjeplads ved sprinten i Christiansfeld.

Desværre lykkedes det ikke for nogle af de tre herreløbere at komme videre til formiddagens kvartfinaler. Andreas Boesen var tættest på i sit kvalifikationsheat, hvor han brugte 15 sekunder for meget til en plads i top 12 på den korte bane. Emil Øbro og Jakob Edsen var hver lidt mere end et halvt minut uden for kvartfinalepladserne.

- Det er selvfølgelig ærgeligt, at det ikke lykkedes med kvalifikation for blandt andre Jakob. Men vi fik også set, at når baner og terræn er så løbsbetonede, som de var i dag, så har vi et arbejde foran os frem mod VM i 2020 på hjemmebane i Trekantområdet, siger Lars Lindstrøm.

Caroline Gjøtterup stillede ikke til start på grund en forkølelse.

Se tracking, resultater mm. på arrangørens hjemmeside.

World Cup-konkurrencerne fortsætter fredag med sprintstafet kl. 15.30 i Prag - Danmark stiller med Amanda Falck Weber, Andreas Boesen, Jakob Edsen og Caroline Gjøtterup.

Foto: Lars Lindstrøm