Skip to main content

Landsholdet snører sprintskoene til World Cup-finalen

| Nyheder 2018

edseneuromeetingFem danske landsholdsløbere lukker sæsonen ned med et brag i Tjekkiet, hvor der venter fire intense World Cup-konkurrencer på fire dage. Landsholdet får blandt andet endnu en mulighed for at teste Knock-Out Sprint-formatet, der også bliver en del af VM-programmet på hjemmebanen i Trekantområdet om to år. Derudover venter en sprintstafet, mellemdistance og individuel sprint på det stærke World Cup-felt fra torsdag til søndag.

- Vi skal ned og præstere så godt som muligt. I forhold til Euromeeting-konkurrencerne i forrige weekend er World Cuppen en anden arena med et stærkere felt og et større fokus på præstationerne, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

- Amanda Falck Weber og Jakob Edsen har vist rigtig god form på det seneste, så det bliver spændende at se dem måle sig med resten af World Cup-feltet. Andreas Boesen er stadig på vej tilbage efter en skadespause, og det betyder, at vi ikke har tårnhøje forventninger til ham. Men vi håber selvfølgelig at se ham løbe sig så langt frem i rækkerne som muligt, fortsætter landstræneren.

For Amanda Falck Weber og Jakob Edsen kommer World Cup-løbene som kulminationen på to flotte måneder, der har budt på VM-bronze i Riga i sprintstafetten, den første senior DM-titel til Amanda og en imponerende afslutning på Euromeeting med henholdsvis en tredje- og sjetteplads til Amanda og Jakob i sprinten.

Løberne bliver allerede torsdag kastet ud i Knock-Out Sprint-disciplinen, som de alle fem fik en forsmag på i forrige weekend i Kolding og Assens. Ligesom ved Euromeeting er der kvalifikation fra morgenstunden og derefter kvart-, semi- og finale samme dag med seks løbere pr. heat.

- Vi fik lært nogle ting rent taktisk i løbet af Knock-Out-konkurrencen ved Euromeeting, og vi vil prøve at give løberne flere forskellige strategier, som de kan bruge undervejs - alt efter hvordan løbet udvikler sig. Til Euromeeting forsøgte vi mere at lægge en strategi fra start, som løberne holdt fast i, forklarer Torbjørn Gasbjerg.

Til forskel fra Euromeeting byder Knock-Out-formatet i Tjekkiet på gaflinger undervejs - blandt andet den såkaldte Course Choice, hvor løberne i startboksen skal vælge mellem forskellige baneforløb i begyndelsen.

Knock-Out Sprinten og sprintstafetten løbes i parker i Prag, hvor der venter lynhurtig sprintorientering med enkelte stejle skrænter undervejs. Lørdag bliver terrænmæssigt langt mere kuperet og krævende til mellemdistancen i skovene nord for den tjekkiske hovedstad, mens der i søndagens individuelle sprint venter en blanding af by- og parkorientering.

Sprinten er delt op i en A -og en B-finale, hvor de 40 højest placerede løbere i den samlede World Cup-stilling får adgang til til A-finalen. Dermed har især Caroline Gjøtterup og Jakob Edsen (nr. 47 og 50 hos hhv. damer og herrer) noget ekstra at løbe for torsdag og lørdag, hvor der samles point.

Den bedst placerede dansker i World Cuppen Maja Alm har valgt at blive hjemme fra konkurrencerne i Tjekkiet for at spare sig efter den hjernerystelse hun pådrog sig under VM.

Det betyder, at det danske sprintstafethold består af Amanda Falck Weber, Andreas Boesen, Jakob Edsen og Caroline Gjøtterup.

Der er resultater og link til livedækning på arrangørernes hjemmeside.

Program for World Cup i Tjekkiet:
Torsdag - Knock-Out Sprint (9.30-17.30)
Fredag – Sprintstafet (15.30-17.00)
Lørdag – Mellemdistance (11.30-15.30)
Søndag – Sprint (10.15 – 12.30)

Det danske World Cup-hold:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK

Andreas Boesen, OK Roskilde
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering

Foto: Helge Lang Pedersen