Skip to main content

Maja Alm drømmer om OL og VM 2020 i Danmark

| Nyheder 2018

WOC2018 Maja SprintDen 7-dobbelte verdensmester Maja Alm, OK HTF Haderslev, har store drømme og ambitioner for fremtiden. Fra og med 2019 opdeles VM i orientering i to mesterskaber. I ulige år afvikles VM på skovdistancer, mens VM på sprintdistancerne afvikles i lige år. Det første VM i sprintorientering afvikles om 2 år på hjemmebane i Trekantområdet. Maja Alm har vundet den individuelle sprint 4 år i træk, og drømmer om at gentage bedriften på hjemmebane i 2020.

Omvendt er det heller ikke gået medierne forbi at Maja Alm har store ambitioner i atletik og drømmer om at komme til OL 2020 i Tokyo på 5000m, ligesom snakken om drømmen også er gået på stævnepladserne i O-Danmark.

”OL har altid været en stor drøm for mig, og skal jeg udleve den drøm, så er tiden nu inde til at gå helhjertet efter det. Hovedmålet i de kommende 2 år er derfor kvalifikation til OL på 5000m, og jeg ved at det bliver krævende og enormt svært at lykkes. Men netop udfordringen motiverer mig, og jeg er nysgerrig efter at se, hvor langt jeg kan nå,” fortæller Maja Alm

OL-satsningen og et samtidigt 100% fokus på orienteringsløb er ikke mulig, og derfor vil de kommende 2 år byde på svære valg og prioriteringer. Det handler om at skabe de optimale betingelser for både at kunne kvalificere sig til OL 2020 i Tokyo, samt at lykkes på hjemmebane i Trekantområdet.
Dette betyder at Maja Alm i 2019 ikke løber VM i Norge til august, men i stedet som et led i OL-kvalifikation fokuserer helt på at kvalificere sig til VM i atletik, der afvikles i Doha, Qatar d. 28/9-6/10.

Orienteringsløb vil derfor i 2019 ikke være prioriteret af Maja Alm, men hvis et DM, en divisionsmatch eller et træningsløb alligevel passer ind i planerne, så vil O-Danmark kunne møde Maja Alm på stævnepladserne eller i skoven

”Orienteringsløb er min sport, og jeg elsker at løbe i skoven med et kort i hånden. Selvom atletik nu får den fulde fokus i min træning, så vil jeg fortsat nyde en gang i mellem at tage til divisionsmatch, et træningsløb, eller måske Tiomila. Orienteringsløb giver mig energi og motivation til mere,” fortæller Maja Alm

Maja Alm vil i de kommende 2 år fortsat være en del af DOFs landshold, og vil have det daglige træningsmiljø omkring Elitecenter Orientering som udgangspunktet for OL-drømmen. Hun vil derfor fortsat bidrage til et stærkt træningsmiljø for DOFs landshold og Elitecenter Orientering, ligesom der kan blive tale om udvalgte internationale starter i et VM 2020 perspektiv, og under hensyn til atletiksatsningen.

Dansk Orienterings-Forbund er stolt over at have en atlet i verdensklasse som Maja Alm, og ønsker derfor både at bakke 100% op om OL og VM-drømmene.

Spørgsmål kan rettes til Sportschef Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73