Skip to main content

MTBO World Cup Mellemdistance

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

Portugal Thomas Start Mellem

En fokuseret Thomas Steinthal ved starten på dagens mellemdistance. Foto: @WCUP18PORTUGAL

I dag blev der som nævnt andetsteds taget hul på årets sidste MTBO World Cup runde med en udfordrende mellemdistance i Vale Bejinha – Sao Lui. Set ud fra de resultater som de danske ryttere gentagne gange har vist at de har i sig, levede dagens løb overordnet set ikke op til de placeringsmæssige drømme. Der er dog masser af gode vibrationer at tage med videre ifølge de refleksioner som er løbet ind fra holdet i løbet af eftermiddagen:

Rasmus Søgaard stillede som skrevet i optakten op uden de store forventninger om et resultat. Han beretter dog efter løbet at han kørte alle sine vejvalg til perfektion og at han havde godt skud i benene. Desværre mistede han omkring 5 minutter på en punktering kort før publikums passagen og må se podiet forsvinde. I mål er han 5:45 efter vinderen. Super ærgerligt, men Rasmus tager den gode fornemmelse med til i morgen.

Oliver Friis fortæller at han som sådan kørte OK, fik taget de nødvendige stop og var ret godt med på kortet. Han blev dog noget distraheret af rygproblemer undervejs. Han led resten af vejen rundt og havde ikke så meget power at skyde med. Det endte med et par ærgerlige fejl på baneforløbet idet han fik kørt mod den forkerte post to gange.

Thomas Steinthal som også er junior rytter i 2019 sæsonen lagde ud under hashtagget #eatpastaridefasta. Det virker til at være en god opskrift. Han dunkede i mål på en 11 plads 2:59 efter den bundrutinerede russiske vinder Ruslan Gritsan og fik distanceret flere af medaljetagerne fra VM halvanden måneds tid tilbage. Thomas beretter: ”Mega fedt! I et terræn hvor man konstant er nødt til at angribe for ikke at blive smidt af, lykkedes det mig, at holde hovedet koldt i varmen og finde den rette balance mellem fart og kortlæsning. Med kun minimale fejl og høj fart var det derfor også fedt, at køre i mål til bedste tid i senior-klassen som startende midt i feltet! Og et resultat lige uden for top-10 var over forventning”. Det lover godt for en top-10 satsning på søndagens sprint!

Fra Camilla Søgaards selv lyder det at hun får en kæmpe hjerneblødning allerede tidligt på banen på vej mod post 3. Hun endte med at vade ned igennem hvad hun betegner som noget stejlt, grønt skidt og havnede i en sø, hvor der ingen sti var. Efter et massivt tidstab på 14 minutter blev den oplagte beslutning for hende at trille posterne til publikumsposten og derefter direkte i mål for at være klar til i morgen.

Cæcilie Christoffersen startede sit løb med at komme godt ind på kortet og fik kørt fornuftigt til post 1 og 2. Ved post 3 var det lige ved at gå galt, men hun fik rettet op på det og kørt fornuftigt til de resterende poster og endte på en resultatmæssig fin 16 plads. Hun omtaler terrænet som tungt og sandet hvilket gjorde det virkelig fysisk hårdt. Cæcilie ser frem til både lang og sprint de kommende dage, hvor der forhåbentlig er mere kraft at køre med i benene end hvad hun oplevede i dag.

Den anden junior på holdet, Nikoline Holm Splittorff var godt tilfreds med egen præstation efter målgang: ”Virkelig en konge oplevelse! Jeg lavede ingen store fejl og havde minimale tidstab undervejs, sammenlagt måske kun et lille minut. Jeg er ganske godt tilfreds, og må bare erkende at de seniorer kører maks stærkt”.

World Cup runden fortsætter i morgen – lørdag – hvor der er langdistance på programmet. Vi håber på flere gode takter, følg med på live resultater, tracking mm. her: https://mtbo2018.fpo.pt/wpmtbo/en/2018/09/21/long-live/