Skip to main content

Euromeeting: For-VM i trekantsområdet

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Euromeeting logo

I weekenden er arrangørerne fra VM i 2020 for alvor i ilden, når landskampen Euromeeting afholdes i Kolding, Assens og Christiansfeld. Euromeeting er normalt en landskamp for de næstbedste, hvor ansvaret for arrangementet går på skift mellem de nordiske landsholdsgrupper.

Men i år fungerer Euromeeting som en form for generalprøve for VM i 2020, der også afholdes i Trekantsområdet. Ved Euromeeting haves alle de samme discipliner på tre dage, som der vil være over en 5-dages periode ved VM. Dog er der ikke kvalifikation på søndagens sprint i Christiansfeld.

Ud over det danske landshold, som stiller i en ung udgave med fokus frem mod VM 2020, så er der fuldt hold fra Sverige, Schweiz, Finland, Storbritanien, mens også Østrig, Norge og Frankrig stiller med stærke løbere. Så det bliver virkeligt stærke hold, der er at finde på startstregen.

Fredag kl. 16:00 indledes med den danske paradedisciplin Sprintstafet. Stævnepladsen er at finde på Lærkevej i den nordlige del af Kolding. De danske resultatforventninger er dog nedtonede i kraft af, at det i høj grad er et udviklingslandshold, vi stiller med. Men tilskuerne vil ud over en stiv kuling altså kunne opleve en stor del af verdenseliten konkurrere på dansk grund. Og umiddelbart efter - ved 17:15-tiden - selv komme ud og løbe sprint i Skovparken med udgangspunkt fra samme stævneplads.

Lørdag tester såvel arrangører som løbere den nye VM-disciplin, Knock out-sprint. Det er en konkurrenceform, der har været testet nogle gange i Sverige for år tilbage, men ellers er det noget, som både arrangører og deltagere skal lære at håndtere.

Kvalifikationsløbet til Knock out-sprinten afholdes lørdag formiddag fra kl. 09:00. Arenaen er ved Danhostel på Ørnsborgvej i Kolding. Finalerne afholdes i Assens om eftermiddagen. Inden da vil deltagerne i publikumsløbet dog få mulighed for at teste løbsområdet, da publikum kan starte på et selvvalgt tidspunkt mellem kl. 13:00 og 14:15. Kl. 15:00 går det så løs på arenaen ved Kattesundet med kvartfinaler for mænd og derefter kvinder. Ca. kl. 16:15 starter semifinalerne, mens finalerne ventes afgjort mellem kl. 17:30 og 18:00.

Som skrevet afsluttes Euromeeting med sprint i Christiansfeld med første start for herrer kl. 10:00 og kvinder kl. 11:15. Publikumsløbet, der også er finale i Dansk Sprint Cup, har start fra ca. kl. 12:45. Arenaen er at finde på Lindegade lige nordvest for Arlas fabrik i Christiansfeld.

Skulle man ikke være så heldig at kunne være til stede, kan Euromeeting-løbene følges via Euromeetings hjemmeside her

Information om publikumsløb fredag og søndag findes her, mens du kan læse mere om publikumsløbet lørdag her,

Vel mødt til en spændende international orienteringsweekend i Kolding, Assens og Christiansfeld.