Skip to main content

Dansk VM-sølv og juniorverdensmesterskab på MTBO-sprinten

| Nyheder 2018

Sidstedagen af MTBO-VM og EM i Østrig blev til regulær dansk medaljeregn, da landsholdet kørte afsted med hele fire medaljer på søndagens sprintdistance.

Modsat resten af ugen, der har været ganske godt kuperet skovterræn, var dagens sprint henlagt til fladt byterræn i den lille by Allentsteig - Kaufholz, og det passede tilsyneladende danskerne godt.

Hos seniordamerne fik verdensmesteren fra massestarten tidligere på ugen Camilla Søgaard en delt andenplads og dermed sølvmedalje. Hun var ni sekunder efter den finske vinder Henna Saarinen og kørte akkurat den samme tid som gårsdagens verdensmester på langdistance, Martina Tichovska fra Tjekkiet.

Hos juniorherrerne lykkedes det endelig for Thomas Steinthal at få det hele til at gå op - og han blev juniorverdensmester med en klar margin på 26 sekunder ned til tjekken Jan Hasek, der vandt guld i går.

- Jeg fik presset på dér, hvor jeg skulle og havde et perfekt løb, siger Thomas Steinthal, der vandt sølv på gårsdagens langdistance og dermed kan tage to medaljer med sig hjem fra mesterskaberne i Østrig.

- Det har været det mest betydningsfulde mesterskab for mig. Jeg har haft svært ved at finde flow, og har lært ikke at overvurdere mine egne evner, siger Thomas Steinthal.

I ungdomsklasserne, der kører om EM-medaljer, blev det til mere metal for Christine Reibert Hansen og Mikkel Brunstedt Nørgaard, der vandt henholdsvis sølv og bronze.

Christine havde efter eget udsagn et perfekt løb i de østrigske byterræn og var 57 sekunder efter den russiske vinder, og hun kan dermed pakker to medaljer ned i kufferten efter bronzemedalje på mellemdistancen.
For Christine kommer succesen i kølvandet på en skadesperiode, hvorefter hun har arbejdet målrettet med optimering af kost og træning frem mod Ungdoms-EM.

Mikkel Brunstedt Nørgaard var ligeledes ovenud tilfreds med sin kørsel og var da også kun 14 sekunder efter den franske europamester. Noah Tristan Hoffmann blev nummer 26 og Morten Örnhagen Jørgensen sluttede ti placeringer længere nede.

I juniordamernes klasse blev Sara Brinch nummer 16, mens Rasmus Søgaard kørte en ottendeplads hjem hos seniorerne - 41 sekunder efter Ruslands Anton Foliforov. Oliver Friis blev nummer 37.

Landsholdet kan dermed tage i alt ni medaljer hjem fra mesterskaberne i Østrig.

Arrangørernes hjemmeside med resultater, splittider mm.