Skip to main content

MTBO-sølv til Thomas Steinthal på langdistance

| Nyheder 2018

Thomas Steinthal kørte en flot sølvmedalje hjem på langdistancen ved MTBO-juniorverdensmesterskaberne i Østrig, og dermed har MTBO-landsholdet nu vundet fem (læs forklaring længere nede!) medaljer på fire konkurrencedage.

Langdistancen bød på 20 kilometer for juniorherrerne i terrænet, der bød på lidt færre stier end tidligere på ugen, men stadig masser af højdekurver.

- Jeg kørte næsten optimalt, men tabte et minut på grund af vejvalg. Jeg har været nervøs op til konkurrencen, men jeg har arbejdet målrettet med at fastholde fokus, fortæller Thomas Steinthal, der blev juniorverdensmester på langdistancen i fjor.

I dag kørte tjekken Jan Hasek med VM-guldet efter et givtigt samarbejde med schweizeren Adria Jaeggi, der blev nummer fire.

Sara Brinch blev nummer 20 i damejunior-klassen.

Den danske verdensmester fra massestarten i tirsdags, Camilla Søgaard, blev nummer otte - syv minutter efter tjekken Martina Tichovska, der har været stærkt kørende hele ugen og kørte med VM-guldet i dag.

Seniorherrerne var et stykke fra top 10 i dag - den regerende verdensmester Rasmus Søgaard blev nummer 18, mens Oliver Friis blev 38'er. Endnu en tjekke, Krystof Bogar, blev verdensmester.

U17-drengene, der kører om EM-medaljer, trådte sig alle ind i top 12 på deres langdistance. Bedst placeret blev VM-debutant, Morten Ørnhagen Jørgensen, der sluttede som nummer 5. Det kunne måske være gået endnu bedre, hvis ikke Mortens kæde hoppede af både klinge og kassette undervejs. Trods problemerne holdt han hovedet koldt og kørte en flot podieplacering hjem efter endnu en tjekkisk vinder,  Richard Wohanka.

Noah Tristan Hoffmann havde lidt knas med skoene og var tre minutter efter Morten på 9. pladsen, og Mikkel Brunstedt Nørgaard blev nummer 12.

Bronzevinderen fra U17-mellemdistancen Christine Reibert Hansen, skal også en tur på podiet i dag efter en sjetteplads.

Og så blev det faktisk til endnu en dansk medalje i dag - godt nok lidt på bagkant. Den finske vinder af mellemdistancen i U17-gruppen erkendte nemlig at have snydt undervejs. Det betød, at han blev disket, og at Mikkel Brunstedt Nørgaard skiftede den lidt kedelige fjerdeplads ud med en flot bronzemedalje. 

Arrangørernes hjemmeside