Skip to main content

EM-sølv til MTBO-drengene

| Nyheder 2018

MTBO-landsholdet vandt den tredje medalje på tredje konkurrencedag, da U17-stafetholdet med Morten Ørnhagen Jørgensen, Noah Tristan Hoffmann og Mikkel Brunstedt Nørgaard kørte en EM-sølvmedalje hjem på stafetten i Østrig.

Terrænet var knap så kuperet som gårsdagens mellemdistance, men til gengæld var det en varm dag for MTBO-feltet.

Morten Ørnhagen Jørgensen lagde hårdt ud på første tur, hvor han kom først i mål - efter at have sat de senere franske europamestre på sidste sløjfe. På andenturen kom Noah Tristan Hoffmann også godt fra start og holdt snor i det franske hold på det meste af banen, men desværre overså han en post på den sidste del af banen - noget som kostede nogle minutter og kontakten til franskmændene. Mikkel Brunstedt Nørgaard var hurtigste mand af alle på dagens stafet og kørte en sikker andenplads hjem. Franskmændene var fem minutter hurtigere og ikke til at hente, mens de finske drenge, der fik bronze, kørte over målstregen mere end seks minutter efter Mikkel.

Seniordamerne blev nummer seks - og havde Cæcilie Christoffersen på første tur. Hun fik en ærgerlig start, hvor hun måtte tilbage og tjekke om hun havde fået klippet den rigtige førstepost. Det viste sig at være en klog beslutning, for det havde hun ikke - men samtidig kostede det nogle minutter og Cæcilie måtte kæmpe sig op gennem feltet og kørte ind til skiftet tre minutter efter de førende. Nina Hoffmann kørte andentur på holdet og lavede et par småfejl, men uden de helt store tidstab - og kunne sende verdensmesteren fra i tirsdags, Camilla Søgaard ud i ottende position. Hun kørte to placeringer ind på tredjeturen og rullede over stregen 10 minutter efter de tjekkiske vindere efter en fornuftig tur, som hun selv beskrev som en smule kedelig.

Herrernes stafethold med Oliver Friis, Thomas Steinthal og Rasmus Søgaard kom hjem med fejlklip på førsteturen og blev derfor ikke noteret for et resultat i stafetten, som Rusland vandt med bare ni sekunder ned til Sverige.

Der er resultater, splittider og tracking på arrangørernes hjemmeside.

I morgen holder det medaljeglade danske landshold en fortjent hviledag inden den står på langdistance lørdag.