Skip to main content

VM: Jagten på nye medaljer begynder lørdag

| Nyheder 2018

Fra lørdag morgen og en uge frem forsøger landsholdet at fortsætte de seneste års medaljehøst, når verdensmesterskaberne begynder i Letland. Det er årets vigtigste konkurrencer for vores bedste løbere, der har vundet 16 VM-medaljer ved de seneste fire års verdensmesterskaber.

Også i år er der forhåbninger om danske medaljer. Den officielle målsætning for landsholdet lyder på tre medaljer, men en række afbud på grund af skader betyder, at det bliver en stor udfordring at leve op til.

- Vi ved godt, at det er bliver ekstremt vanskeligt, fordi vi er meget skadesramte. Men vi synes, at det er vigtigt at signalere, at det er det ambitionsniveau, vi arbejder med på landsholdet. Og det kan vi også indfri, hvis alt går vores vej i Letland. Men omstændighederne taget i betragtning vil vi også være glade for mindre, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Ved de seneste tre års verdensmesterskaber er Maja Alm blevet verdensmester på den individuelle sprintdistance, der i år allerede løbes på mesterskabernes førstedag, lørdag. Og dén distance er sammen med sprintstafetten søndag og den afsluttende langdistance lørdag d. 11. august dér, hvor de danske medaljechancer er størst, konstaterer Lars Lindstrøm:

-  Selv om Maja har haft nogle bump på vejen med skader, så står hun rigtig stærkt. Fysisk er hun på niveau med sidste år, hvor hun jo lykkedes med at vinde med mere end et halvt minut på sprintdistancen, siger sportschefen.

Det danske sprintstafethold har vundet medaljer ved samtlige verdensmesterskaber siden 2014, hvor disciplinen var på VM-programmet første gang. I år består holdet af Amanda Falck Weber, Maja Alm, Tue Lassen og Jakob Edsen. Førstnævnte afløser skadesramte Cecilie Klysner i forhold til sidste år, hvor det blev til VM-sølv i Estland. Jakob Edsen fik sin debut på sprintstafetholdet ved EM i maj, hvor han løb en stærk andentur.

Landsholdet har igen i år forberedt sig på en lang træningslejr – tre uger, hvor løberne har været samlet i Skotland, Letland og Middelfart.

- Løberne har ligesom tidligere vist en god udvikling på lejren. F.eks. har Björn Cederberg, Jakob Edsen og Caroline Gjøtterup flyttet sig undervejs, og det giver forhåbning om at de kan præstere deres bedste VM indtil videre. Og det kommende VM skal jo også ses i et 2020-perspektiv, hvor mange af de løbere, som er med nu, skal præstere på allerhøjeste niveau, når vi har VM på hjemmebane.

Sprintdistancerne i åbningsweekenden løbes i Riga og byder på by- og park-orientering i fladt terræn, der sædvanligvis betyder actionfyldt orientering i højt tempo. Senere på ugen bliver det langt mere kuperet, når skovdistancerne løbes en times kørsel øst for hovedstaden i skovene omkring byen Sigulda.

VM begynder allerede kl. 8.00 lørdag med sprintkvalifikationen.

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2018.lv

Program for VM i Orientering 2018 (dansk tid)

Lørdag 4/8: Sprintdistance
 - Kvalifikation kl. 8.00 – 10.30
 - Finale kl. 14.00 – 16.00

Søndag 5/8: Sprintstafet – finale kl. 16.00 – 17.10

Tirsdag 7/8: Mellemdistance kl. 11.00 – 16.30

Torsdag 9/8: Stafet Kl. 13.00–17.00

Lørdag 11/8: Langdistance – finale kl. 11.00 – 17.00

VM-truppen:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK - Sprint, Sprintstafet, Stafet, Lang
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK - Sprint, Mellem, Stafet
Maja Alm, OK HTF Haderslev - Sprint, Sprintstafet, Stafet, Lang
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød - Mellem, Lang

Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK – Mellem, Stafet, Lang
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK - Sprint
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering – Sprint, Sprintstafet
Magnus Dewett, OK Snab Vejle – Sprint, Mellem, Stafet
Tue Lassen, Faaborg OK - Sprintstafet, Stafet, Lang

Foto: Kell Sønnichsen