Skip to main content

Junior-VM stafet

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

Ida Øbro løb med en flot andentur Danmark ind i medaljekampen. Desværre var marginalerne ikke med Danmark til sidst. Billedet er fra JEC sidste år.

Junior-VM stafetten blev ikke helt den succes vi havde håbet på. Men der var mange fine indsatser undervejs - og langt hen i stafetten så det ud til, at Danmark skulle kæmpe med om medaljerne.

Flot åbning af Hedvig
Hos pigerne løb Hedvig Gydesen en helt fantastisk førstetur for det danske andethold, og var i mål som nr. 2 blot 3 sekunder efter. Agnes Kracht løb også en helt godkendt førstetur for førsteholdet. Hun var godt nok blot nr. 23 i mål, men hun var 1:33 efter det førende hold fra Frankrig - og med under ½ minut op til de fleste af forhåndsfavoritterne.

Fantastisk andentur af Ida Øbro
På andentur løb Ida Øbro en rigtig god tur. Med undtagelse af et lille svaj på tredjesidste post var det et helt perfekt løb. Hun førte det danske førstehold op på en 4. plads - 1:39 efter Sverige der nu førte - og med et hul på et lille halvt minut ned til 5. pladsen. Lotte Markussen fulgte godt op på den flotte mellemdistance præstation fra i går og holdt andetholdet inde i kampen, da hun skiftede som sidste hold i en gruppe fra nr. 5 til 10 - godt 2 minutter efter Sverige.

Det sidste manglede på sidste turen
På sidste tur lagde Annika Simonsen rigtig godt ud - og på første radio efter 1,4 km havde hun løbet Danmark op på andenpladsen. Men posten efter kom hun til forkert gafling, og endnu et lille bom kort før publikumsposten betød, at Danmark mistede chancen for en podieplacering. Det endte med en 8. plads fem minutter efter vinderne fra Rusland. Alberte Kaae løb i mål godt et minut efter Annika - men desværre havde hun klippet en forkert post, så andetholdet blev disket.  

Drengene kom aldrig med i kampen om podiepladser
I herreklassen kom Andreas Bock fint fra start. Han var godt med helt frem til kort før publikumsposten, hvor han røg skævt og mistede godt et minut. Han kom i mål som nr. 19 ca. tre minutter efter førende Frankrig og havde kontakt op til 13 pladsen. Men alle de stærkeste hold var desværre i gruppen inden, så det var allerede nu op ad bakke, hvis Danmark ville blande sig i topstriden. Mikkel Holm Nielsen løb et fornuftigt løb og var i mål 20 sekunder efter Andreas.

På andenturen blev Malthe Poulsen, der ellers har løbet så stabilt på de andre konkurrence, sat af toget, da han bommede post 1. Herefter løb han sig dog rigtig flot op igennem feltet over de næste mange poster. Men frem mod post 9 blev han usikker og bommede i tillæg posten, og så tikkede minutterne på. Han gik i mål som nr. 23 næsten 8 minutter efter Norge, der overtog føringen på andenturen. Laurits Bidstrup løb forbi Malthe og skiftede som nr. 21, 13 sekunder før Malthe.

Søren Ødum lagde godt fra land på sidsteturen for førsteholdet. Han gik lige i alle posterne i starten og fik løbet Danmark lidt op. Men et større bom i samme område som Malthe Poulsen, Andreas og Annika have bommet i kostede tid og placeringer. Han kunne dog løbe Danmark i mål som nr. 18, 15 minutter efter de norske vindere. Malte Kjær Hemmingsen kunne løbe det danske andethold i mål som nr. 20 - 36 sekunder efter førsteholdet.

Alt i alt var det således en stafet med nogle meget opløftende enkeltpræstationer, men det rigtig gode resultat udeblev desværre. Men holdet er ungt, og de har samlet sig mange gode erfaringer inden næste års junior-VM, der som bekendt bliver afholdt i Danmark.

Resultater og tracking finder du som altid på arrangørernes hjemmeside: http://jwoc2018.hu/relay-live/

Hedvig Valbjørn Gydesen har løbet rigtig flot ved flere lejligheder til dette junior-VM. I dag skiftede hun som 2'er efter første tur på stafetten. Billedet er fra sprinten tidligere på ugen, hvor hun løb en fin 14. plads i hus.