Skip to main content

WMOC: Suverænt H60-guld til Rolf Lund på mellemdistancen

| Nyheder 2018

De mere end 4000 WMOC-løbere blev onsdag kastet ud i den teknisk sværeste del af Tisvilde Hegn til finalen på mellemdistancen. Arenaen var placeret samme sted, men hvor tirsdagens skovkvalifikationsløb bød på længere stræk i den østlige del af skoven, var posterne på i dagens finaleløb placeret tættere på kysten. Det betød flere korte, teknisk svære stræk og langt flere detaljer at holde styr på for løberne.

 Og lige præcis det med at holde styr på løbet lykkedes imponerende godt for Rolf Lund, HSOK, der vandt H60-klassen med mere end to minutter til nærmeste forfølger.

- Jeg fløj fra start og plukkede to løbere inden publikumsovergangen. Og så jeg lavede jeg to små svaj til sidst, men jeg fik begrænset ulykken, griner Rolf Lund, der allerede på kvalifikationen viste at formen var god: Han vandt sit heat med næsten otte minutter!

I søndagens sprintfinale var Rolf bare fire sekunder fra en bronzemedalje.

- Det var fedt at få revanche - især når jeg havde løbet så godt i går og ikke kunne overføre minutterne. Det var svært at være favorit, men det lykkedes, siger Rolf Lund.

 

Også Tenna Nørgaard Landsperg, Tisvilde Hegn OK, havde en rigtig god dag i skoven, hvor hun løb ind til en sølvmedalje i W45 efter at en skade har ødelagt hendes WMOC-forberedelser i foråret.

- Jeg var faktisk ret nervøs, fordi jeg havde løbet så godt i går. Så jeg startede ud med en masse nervøsitet, men det var en fed skov at løbe i og banerne var gode. Så jeg kom hurtigt ind i mit flow. Jeg hentede hende, der startede lige foran mig - og det er lang tid siden jeg har løbet orientering, så jeg blev lidt irriteret og det forstyrrede min orientering en lille smule. Men jeg føler ikke, at jeg har misset nogle kontroller. Så jeg er stolt over min sølvmedalje, siger Tenna Nørgaard Landsperg.

 

M45-verdensmesteren fra søndagens sprint, Thomas Greve Jensen (THOK), havde igen gode ben og løb i mål til en sølvmedalje.Og i "danskerklassen" M50, hvor der var fem danskere blandt de ti sidst startende, trak Jens Knud Maarup fra Allerød OK det længste strå og løb med sølvmedaljen. Allan Mogensen sluttede lige uden for medaljerne, mens Jakob Ødum og Thomas Højsgaard sluttede længere nede i rækkerne. Flemming Jørgensen, der i går vandt sit heat, kom hjem uden alle posterne i brikken.

Sølv var der også til Jørgen Jensen, HSOK, i M80 - mens Marianne Lynge Krogh, Kolding OK tog hjem fra Tisvilde Hegn med en flot bronzemedalje i W50.

Den schweiziske superstjerne Simone Niggli vandt igen i W40 med en - for hende - lille margin på 53 sekunder efter to bom i begyndelsen af banen. I M65 vandt den norske medaljesluger Sigurd Daehli også sit andet WMOC-guld i denne uge. 

Find alle resultater, kort, billeder og meget mere på WMOC-hjemmesiden.