Skip to main content

MTBO landsholdet træner mod det næste mesterskab

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

Junior/Senior EM i Ungarn er lige netop overstået. Men hvor de fleste nok ville vælge et par dages restitution ovenpå sådan en omgang, drog den lille skare landsholdsryttere direkte videre til Østrig for at starte de sidste forberedelser frem mod Junior/Senior VM og Ungdoms EM, som går af stablen i og omkring Zwettl i netop Østrig i starten af august.

Bilen blev pakken og styret mod Wien hvor familien Hnilica – en dedikeret MTBO familie – havde lovet at hjælpe til med kort og træninger. At det så endte med en kost-og-logi løsning oveni hatten viser en enorm gæstfrihed fra østrigernes side. Glædeligt at de forskellige landshold kan samarbejde på tværs af landegrænser, bakke hinanden op og virkelig vise at orienteringsmiljøet er en stor familie. Betalingen for opholdet blev i øvrigt klaret ved at de danske ryttere påtog sig køkkentjansen og fik kokkereret noget gedigen dansk mad som tak for hjælpen med det hele.

Træning Østrig

 

Konceptet med træningslejren var så vidt muligt at simulere terrænet som venter i Zwettl og få sat noget intensitet på med massestarter og MTBO-intervaller. Alle var dog vist godt ristede i hovederne efter 4 dages mesterskab, så i mandags blev det blot til en enkelt forlænget mellemdistance træning i bakkerne omkring Wien. Til gengæld gav det så mulighed for at få planlagt de to andre dage i detaljer og få lagt nogle gode og udfordrende træninger.


Tirsdagen blev brugt til et gensyn med terrænerne fra sidste års Austrian MTBO Days i Bad Vöslau, hvor der efter rytternes udsagn blev kørt nogle lede MTBO-intervaller og massestarter med mange højdemeter på baner lagt af Oliver og Mikkel. Thomas var lige nede og smage gruset midtvejs og måtte bruge en eftermiddag på hospitalet. Heldigvis var intet mere alvorligt end at det kunne lappes sammen med et enkelt sting.


Onsdag var der igen fuldt program med en fair-gaflet massestart, der tog hensyn til alles niveau, en kuperet by-sprint og endelig en meget intensiv en-mands stafet i den lokale park, lagt af den yderst gavmilde vært, Thomas Hnilica. Og det var så afslutningen på nogle gode dage med masser af intensitet og træninger, der i øvrigt ofte også omfattede flere af de østrigske Junior ryttere.

Med på træningsopholdet var:

Rasmus Søgaard, Senior, Horses OK 

Oliver Friis, Senior, Horsens OK

Camilla Søgaard, Senior, Horsens OK,

Cæcilie Christoffersen, Senior, OK ØST Birkerød

Thomas Steinthal, Junior, FIF Hillerød

Mikkel Brunstedt Nørgaard, U17, OK ØST Birkerød