Skip to main content

Junior/Senior MTBO EM: Da Capo – mere fest i Juniorlejren!

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

Junior Podie Lang

Dagens langdistance udviklede sig i meget forskellige retninger. Fra stor succes i junior rækken, til knapt så megen succes for seniorerne. Men først af alt: Endnu en gang GULD til Thomas Steinthal efter en udklasningssejr, og endnu en gang en podieplacering til Mikkel Brunstedt Nørgaard i form af en hårdt tilkæmpet 6 plads. Danmark er således for anden dag i træk eneste nation med 2 repræsentanter på præmiepodiet i juniorklassen. Godt kæmpet af de unge talenter!

For alle som var i skoven i dag - unge og ældre, elite og motionister (Master VM), piger og drenge – var det en ren herrefight hele vejen rundt. Det var unormalt mange i alle løbsklasser som udgik undervejs og alle gennemførende kan vist give sig selv et klap på skulderen i aften. Løbsterrænet, som til dels var genbrug fra onsdagens massestart i Master klasserne – og som blot for 2 dage siden var kørbart, havde efter en god gang regn i nat samt hele morgenen udviklet sig til en glatbane af de helt store. Det ret så kuperede løbsområde viste sig frem fra en knapt så gæstfri side, hvor det at køre nedad var med høj indsats og foregik med mange styrt i dét, der af flere beskrives som ren slimet glidebane. Flere blev set kørende siddende på overrøret med en fod klikket ud af pedalen for i det hele taget bare nogenlunde at kunne holde balancen nedad.

EM Lang

Thomas beretter i tråd med ovenstående fra sit guld-løb, at det i dag handlede om at holde modet højt. Og så selvfølgelig om ikke at gå kold – ”særligt ikke når man efter kortvend bare skulle klatre 30 kurver lige op i himlen”. Trackingen kunne ikke følge med Thomas i dag, men han fortæller at han har kørt meget defensive vejvalg hele vejen rundt, samt taget sig tid til at få læst de få komplekse vejvalg grundigt inden han kørte afsted.

Mikkel var først lidt opgivet da han trillede i mål på en foreløbig 2 plads. ”Cyklen vejede 2-3 gange så meget som normalt og hjulene blev fuldstændig blokeret. På halvdelen af opkørslerne fedtede hjulene rundt og man kunne ikke køre, så enten trak man op eller smed cyklen på ryggen”.  Ja ja, hvem sagde at det hele skal være nemt?

For de danske seniorer blev det ikke den dag som de havde håbet på. Cæcilie Christoffersen får som den eneste gennemførende kæmpet sig igennem til en 25 plads, 55 minutter efter den vindende Martina Tichovska (CZE). Camilla Søgaard laver et par store fejl på den første halvdel af banen og afgør, med føret taget i betragtning, at det bliver håbløst at hente det tabte. Oliver Friis fik nok af pløret allerede på vej til post 2, vendte resolut cyklen inden han var kommet særligt langt på strækket og trillede hjem for at starte opladningen til morgendagens mellemdistance med det samme.

Vi håber på mere succes i morgen. Resultater, mellemtider og tracking fra dagens udfordring findes her