Skip to main content

Første del af VM-holdet 2018 er udtaget

| Nyheder 2018

Magnus EOC 2018 SF opløbEM er netop overstået og fokus rettes nu fuldstændig mod VM og optimale forberedelser hertil. VM er årets vigtigste konkurrence, og landsholdets målsætning er høj og ambitiøs. 3 VM medaljer er målsætningen, og landstrænerne Kenneth Buch og Torbjørn Gasbjerg har derfor oven på EM valgt at udtage løbere der kan kæmpe med om medaljer til VM, samt løbere der iøvrigt har vist niveau til at præstere i top 15 til VM.

Den tredobbelte og forsvarende verdensmester i sprintorientering Maja Alm, OK HTF Haderslev har allerede en personlig plads til VM, og sammen med hende udtages i alt 5 løbere foreløbigt til VM.

- De sidste 4 år har budt på historisk gode resultater og mange medaljer til Danmark. Vi ved at vi oven på EM har et stykke arbejde der skal gøres, men vi har en stor tro på at vi igen kan løfte niveauet i løbet af de kommende 2½ måneder frem til VM. Flere løbere viste i glimt under EM at niveauet er højere end resultaterne viste, og dette fundament vil vi nu arbejde målrettet videre på, fortæller landstrænerne Kenneth Buch og Torbjørn Gasbjerg samstemmende.

Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering og Magnus Dewett, OK SNAB Vejle, imponerede begge med både flotte finaler og kvalifikationer i sprint under EM, og det giver dem allerede nu en velfortjent udtagelse til VM på sprintdistancen. Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering og Maja Alm, OK HTF Haderslev er ligeledes udtaget på sprintdistancen.

Tidligere verdensmester i sprint Søren Bobach, OK Pan Aarhus, lykkedes desværre ikke helt som håbet til EM, men har igennem sæsonen vist at niveauet er hævet i forhold til tidligere år. Han er derfor udtaget til at løbe mellemdistance ved VM.

På langdistancen udtages foreløbigt kun Maja Alm, OK HTF Haderslev, som dermed får mulighed for at forsøge at genvinde medaljen fra 2017.

Udtagelsen vil blive suppleret med yderligere løbere både onsdag d. 6/6 (skov) og onsdag d. 27/6 (sprint). Supplerende udtagelse vil blive basseret på en samlet vurdering af hele sæsonen frem til respektive udtagelsesdatoer. Der kan udtages op til 2 ekstra damer og 1 ekstra herre på alle individuelle distancer. På herrernes langdistance er to pladser ledige.

Landstrænerteamet har på nuværende tidspunkt valgt ikke at udtage stafetholdene, dette vil bliver gjort i forbindelse med udtagelsen af de resterende pladser på skov og sprintdistancer.

Følgende løbere er foreløbigt udtaget til VM:
Damer:
Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering: Sprint
Maja Alm, OK HTF Haderslev: Sprint og lang

Herrer:
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering: Sprint
Magnus Dewett, OK Snab Vejle: Sprint
Søren Bobach, OK Pan Aarhus: Mellem

Kommentarer og spørgsmål til udtagelsen bedes rettet til Sportschef Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73 senest søndag d. 20. maj.

http://www.woc2018.lv/