Skip to main content

Maja Alm nr. 4 i sprint ved EM

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Danmarks 6-dobbelte verdensmester Maja Alm præsterede en fornem 4. plads , da der i dag blev løbet sprint ved EM i orienteringsløb i Schweiz.

"Det er en flot placering i det stærke felt", fortæller sportschef Lars Lindstrøm fra Mendrisio "Men det er klart at som tredobbelt verdensmester på distancen, så havde Maja selvfølgelig håbet på medalje i dag. Maja traf et par vejvalgsbeslutninger, som nok ikke var optimale. Vi må bare arbejde videre med sprintrutinerne og så komme stærkt igen ved VM til august".

Maja VM sprint 2017

Maja Alm - her i aktion ved VM - var lige uden for medaljefeltet i dag.

Cecilie Friberg Klysner har ikke haft de allerbedste forberedelser til VM med nogle mindre skadesudfordringer, så det var en opmuntring, at hun trods det lykkedes med at erobre en plads som nr. 21, ligesom Caroline Gjøtterup fra en meget tidlig startposition blev nr. 40 - mindre end et minut efter Cecilie.

Den svenske stjerne Tove Alexandersson lykkedes i dag med at holde sammen på orienteringen på den udslagsgivende og teknisk krævende bane i Mendrisio. Sejrsmarginalen til den forsvarende mester, Judith Wyder var på 24 sekunder, mens Ruslands Natalia Gemperle erobrede endnu en sprintmedalje på bronzepladsen. Maja var i dag 44 sekunder fra guldet og 11 sekunder fra bronzen.

Først startende Magnus Dewett gik uimponeret til opgaven hos herrerne og fik en periode i den varme stol, som den førende løber i mål. Hans tider lå i starten ganske tæt op ad Jakob Ekhard Edsens og Magnus viste sig at have en stærkere afslutning, således at Magnus endte som nr. 25, blot 1:18 efter vinderen. En super præstation af en først startende løber i sin første EM-finale. Jakob Ekhard Edsens præstation rakte til en flot slutplacering som nr. 30.

Magnus EOC 2018 SF opløb

Magnus Dewett med et forpligtende nummer på brystet. En fin præstation i dag. Foto: Lars Lindstrøm

Som man måske kunne have gættet var de schweiziske herrer rigtigt stærke i dag med 4 løbere i top 6.  Guldmedaljen blev delt mellem rutinerede Daniel Hubmann og udfordreren Matthias Kyburz, mens britiske Kristian Jones med en forygende finish erobrede en ganske overraskende bronzemedalje.

Resultaterne kan findes her.

Tirsdag er der kvalifikation på mellemdistance, mens finalen på mellemdistance afvikles onsdag.