Skip to main content

EM - sikker kvalifikation - og stolpe ind

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Kvalifikationen til sprint ved EM afvikles i Bellinzona i Schweiz, mens disse linjer skrives. Kvindernes kvalifikationsløb er afholdt først og det er blevet til stensikre kvalifikationer til Maja på en 4. plads i sit heat og til Cecilie på en 6. plads i sit heat. Det så først ud til, at Caroline Gjøtterup endte på den trælse 18. plads, der lige præcis ikke gav adgang til eftermiddagens finale, men da hun var nr. 17 blandt europæerne så blev det lige netop kvalifikation for hende også.

Cille EM SQ 2018

 Cecilie Friberg Klysner på vej mod sikker kvalifikation, Foto: Lars Lindstrøm

Herrernes kvalifikationsløb er nu også afviklet. Jakob Ekhard Edsen løb sig stensikkert i finalen på en 10. plads i sit heat, mens Magnus Dewett måtte gennem samme neglebidende proces som Caroline med at blive nr. 18. Men også her var der en Robertson fra New Zealand foran, hos kvinderne var det Laura, hos herrerne Tim. Så Magnus er kvalificeret til A-finalen på en 17. plads.

Da Andreas Boesen jo som tidligere nævnt er sadet og ikke kunne stille op ved EM er samtlige danskere således kvalificeret til eftermiddagens finale og Danmark har fået præcis den drømmestart på EM, som vi kunne ønske os.

Finalen starter kl. 16:00 i eftermiddag.