Skip to main content

Andreas Boesen, OK Roskilde, misser EM

| Nyheder 2018

Andreas Boesen Tue Lassen VM Sprintstafet 2017Ved VM 2017 i Estland var Andreas Boesen, OK Roskilde, med til at vinde VM-sølv i sprintstafet. Desværre har Andreas Boesen umiddelbart inden EM pådraget sig en overbelastningsskade i den ene fod, og hans EM-deltagelse har derfor været tvivlsom igennem nogle dage. Torsdag har landstrænerteamet i dialog med Andreas Boesen, og Team Danmarks sportsmedicinske team vurderet at EM deltagelse ikke længere er realistisk.

- Det er utroligt ærgerligt for Andreas Boesen at han nu misser EM, men vi tror på at en pause er nødvendig på nuværende tidspunkt. VM er årets hovedmål for Andreas Boesen og det er vigtigt at den sidste og meget vigtige træning frem mod VM kan gennemføres uden skader. Vi er fortsat helt trygge ved at Andreas Boesen kan præstere på allerhøjeste niveau, både individuelt og i sprintstafet til VM, siger Landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering, træder derfor nu ind på stafetholdet, og får nu chancen for at bidrage til fortsat dansk succes i sprintstafet. Danmark har ved alle mesterskaber hidtil vundet medalje i sprintstafet, og målsætningen er fortsat medalje når sprintstafetten afvikles torsdag d. 10/5.

- Jeg har altid drømt om at løbe mig på sprintstafetholdet, nu får jeg chancen og den vil jeg gøre alt for at leve op til! Jeg er meget glad for tilliden fra trænernes side og jeg vil gøre mit bedste for at holdet forsat er at finde i medaljekampen til EM, udtaler Jakob Edsen inden afrejsen til EM.

Sprintstafetholdet består af Maja Alm, OK HTF Haderslev; Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering; Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering og Tue Lassen, Faaborg OK.
EM kan følges på www.liveorienteering.com fra på søndag. Sprintstafetten løbes torsdag d. 10/5 kl. 18.00-18.45