Skip to main content

EM-holdet på fortræning i Schweiz

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Piger på vej i SUI 4 2018

Sæsonen 2018 er godt i gang og om bare tre uger møder landsholdet årets første styrkeprøve. Ikke blot afholdes EM i det stærkt kuperede Schweiz, programmet er også hårdere end et VM med et kvalifikationsløb mere og endelig kan de stærke hjemmebanefavoritter stille med flere deltagere end ved VM.

Når disse linjer skrives er EM-holdet på træningslejr i Schweiz. Sidste træningsdag er søndag, før løbere og trænere vender hjem til den sidste intensive periode op til EM-starten den 6. maj.

”Det går rigtigt fint på træningslejren. Alle er fit for fight men selvfølgelig ved at være trætte efter en hård træningsuge i det meget kuperede Schweiz. Der bliver trænet godt fokuseret i de krævende terræner” fortæller landstræner Torbjørn Gasbjerg. Landstrænerkollegaen Kenneth Buch supplerer: ”Vi har fået rigtig mange gode erfaringer som vi kan gøre stor gavn af til EM. De mest rutinerede løbere har vist rigtigt gode takter på nogle træninger, som vi har gennemført med løbere fra andre nationer. Det lover godt for EM”.

Løberne har ikke haft samme fokus, nogle arbejder målrettet mod sprint, mens andre  primært har trænet i forhold til skov.

I oplægget til skovtræningerne kunne deltagerne læse dette:

"For poster i skråt er det central at mestre forskellige indgange, man skal kunne holde højde ind i posten, angribe på skråt ned i diffus skråning, tage posten nedefra, tage posten oppe fra. På samlingen kommer vi til at have en del poster som ligger i skråt terræn. Brug det første træninger til at eksperimentere lidt, herefter kan du vælge det du mener er det bedste for det enkelte stræk.

Når det angår vejvalg bliver det en videreudvikling af lærdommen fra januars o-blok. Den største udfordring i Schweiz bliver at vurdere højdeforskelle. Altså hurtigt få oversigt over hvad som er op og ned og samtidig være skarp på hvor langt man kan løbe rundt. Udover dette vil også passagen af raviner og løb på sti i forhold til at holde højde være noget vi skal være opmærksomme på.

Når det angår det fysiske og mentale aspekt kan vi ikke ligge skjul på at det bliver benhårdt i partier. Bakkerne er lange og tunge og det gælder om at undgå at blive defensiv, men selvfølgelig spare højde, hvis det er rigtigt. Vi indstiller os på at det i partier kommer til at gøre lidt ondt!"

Sprintløberne har blandt andet haft dette oplæg at arbejde ud fra:

"Sprinttræningerne på denne træningslejr vil  have 2 centrale fokusområder. Evnen til at vurdere vejvalg med stigning, samt at kunne holde en god rytme i kuperede områder med små komplekse gader. For at kunne komme på forkant, samt optimere jeres kortlæsning er det vigtigt at vi bringer jeres arbejde med bevidst og aktiv kortlæsning i spil. De stejle og komplekse områder i Schweiz vil udfordre jer på at kunne nå at læse kortet grundigt nok."

På billedet i toppen af nyheden ses pigerne i fuld koncentration umiddelbart efter de er blevet sendt af sted på lørdagens stafettræning af landstræner Kenneth Buch.

Herunder et rigtigt dejligt billede - også fra lørdagens stafettræning i fantastisk schweizisk forårsskov. Ida Bobach i fuld aktion efer den lange skadespause. Løbetrøjen vækker også gode minder fra Idas suveræne Junior-VM i Danmark tilbage i 2010. Ved Em stiller Ida kun op i stafetten for ikke at tage nogen chancer i forhold til genoptræningen mod det store mål senere i år, VM i Letland.

Ida Bob træner mod EM 2018

Og herunder igen ses Tue Lassen ligeledes i fuld koncentration. Tue løber ved EM sprintstafet, stafet og langdistance. EM-programmet er lagt med sprintstafet dagen efter mellemdistance finalen, hvorfor holdet er sat således, at ingen stiller op i både mellemdistance og sprintstafet.

Tue træner i 2018 mod EM