Skip to main content

MTBO elite og talent fortsætter sæsonforberedelserne

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

Vanen tro var årets fælles MTBO påskesamling henlagt til Silkeborg med base i Silkeborg OK’s klubhus. På samlingen deltog 5 U17 ungdomsryttere, 3 juniorer og 3 seniorryttere. Flere af deltageren ankom ’for sent’ til træningssamlingen da de som ’fortræning’ lige skulle have sidste etape af påskeløbene med i bagagen inden de kunne forlade Fanø og sætte kursen mod det midtjyske.   

 

 

Påskesamling 2018

 

Lørdag formiddag stod programmet på at køre teknisk træning på MTB sporet i Nordskoven inden der om eftermiddagen kom kort på styret og o-teknisk træning i Sønder- og Vesterskoven på menuen. Det kan være sin sag at lave o-tekniske træninger til MTBO i kendt terræn når der kun må køres på de stier som er gengivet på kortet. Det havde Mikkel Brunstedt Nørgaard løst ved at lave baner, hvor flere veje og stier var markeret som impassable og dermed ikke tilladte vejvalg, for dermed at tvinge rytterne til at finde de bedste af de til tider knapt så oplagte tilbageværende vejvalgsmuligheder.

Flere af træningerne var denne gang flyttet lidt længere væk fra Silkeborg for at få noget ny muld under dækkene. Søndag gik turen således mod Herning, hvor der om formiddagen blev lavet stafet træning i brunkulslejerne i Haunstrup - en træning som tvang folk til at stoppe helt op og stå stille for at få læst de små spor ind og ud fra posten samtidig med at der var mange folk omkring der stressede deltagerne. Efter en hyggelig frokost ved Momhøje naturcenter, blev der kørt en sprint træning på faste poster og normalt O-kort i Momhøje, efterfulgt at en runde på MTB sporet. Søndagen blev afsluttet med fødselsdagsfejring for Sara Lykke Brinch som blev 18 år denne dag (tillykke!) og en god gang aftensmad som hendes forældre meget belejlig kom forbi med i dagens anledning.

Mandag var der tidlig afgang til Grenå Klitplantage, hvor Rasmus Søgaard havde lavet en bane bestående af 4 intervaller, så der blev trænet o-teknik med høj intensitet. Som afslutning blev der trænet køretekniske færdigheder med drop og stejle opkørsler på MTB sporet i plantagen. Alt i alt en vellykket træningssamling som på mange måder kom til at afslutte vintersæsonen for i år. Nu kan alle se frem til at den hjemlige Trimtex MTBO Cup bliver skudt i gang i det Nordsjællandske i slutningen af april.