Skip to main content

Juniorlandsholdet træner til Junior-VM

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Søren TØ Juniorsamling 03 2018

Det er en travl periode for juniorlandsholdsløberne. Umiddelbart efter at have løbet tre konkurrencer ved Danish Spring, satte de sig i minibusserne og kørte mod Silkeborg, hvor de i skrivende stund netop har afsluttet tre dage med intensive træninger før de i morgen torsdag er at finde på startlisten ved Påskeløbene på Fanø.

Det er en ganske stor gruppe, der har trænet sammen, idet en række løbere lige uden for den faste gruppe har fået tildelt wildcards, så de har kunnet få god inspiration af at træne med på samlingen. Samtidig har der i år været gæsteoptræden af en række norske juniorlandsholdsløbere, der gerne ville benytte lejligheden til at få god træning frem mod Junior- VM i Danmark 2019 - blandt dem Kasper Fosser, der var helt suveræn i herrejunior ved Danish Spring.

Som det fremgår af Jeppe Ruuds billeder, var der fuld koncentration ved træningerne, hvor juniorerne også tirsdag fik selskab af seniorløberne fra Elitecenteret i Århus på en stafettræning. Selvom de fleste har løbet i Silkeborg mange gange før, så får træningerne nu alligevel en anden betydning, når løberne skal forberede sig tilnæste års Junior-VM, der jo har skovløbene i netop Silkeborgs omegn.

Stafetstart Juniorsamling 03 2018

Efter en rolig sprinttræning onsdag eftermiddag kørte minibusserne til Esbjerg, hvor deltagerne i skrivende stund er i gang med at omstille sig fra træning i Silkeborg-terræn til konnkurrence i Fanøs drilske klitterræn. Ud over at være god konkurrencetræning kan dele af terrænet på Fanø med lidt god vilje siges at have visse ligheder med nogle af terrænerne ved Junior VM i Ungarn 2018, så også på den måde forbereder juniorerne sig på de kommende opgaver.