Skip to main content

Thor Nørskov stopper på landsholdet

| Nyheder 2018

Thor Nørskov WOC Stafet 2016

Thor Nørskov, OK Øst Birkerød, har siden 2011 været en del af det danske orienteringslandshold. Først som U16- og juniorløber og siden 2015 som seniorløber. Thor Nørskov har opnået en række flotte resultater, herunder en flot 7. plads på langdistance til Junior-VM og i sommer opnåede han en fornem 16. plads på mellemdistancen ved VM i Estland.

I vinteren 2017 blev Thor Nørskov kørt ned på cykel på vej til universitetet. Ved uheldet pådrog han sig en hjernerystelse, og var i de følgende måneder kraftigt påvirket af hjernerystelsen og kunne ikke træne normalt. I løbet af foråret forsvandt symptomerne, og Thor Nørskov trænede sig på flot vis op til at kunne præstere på meget højt niveau ved sommerens VM, hvor han opnåede en 16. plads.
Relativt kort tid efter VM begyndte symptomerne fra hjernerystelsen desværre at komme tilbage. Træningen blev igen sat i bero, og han begyndte en lang række tiltag for at afhjælpe symptomerne. Men her knap 7 måneder senere er Thor Nørskov endnu ikke i stand til at gennemføre blot 5 min løbetræning uden store gener i form af kraftig hovedpine.

Thor Nørskov har på baggrund til dette valgt at stoppe på landsholdet. Beslutningen er sket for at han kan få mest muligt ro til healingen og kunne fokusere kræfterne på at få hverdagen til at fungere normalt. Når det er sagt, så har Thor Nørskov i sin nye hverdag fundet god mening i andet end sport og han trives, trods fortsatte gener, godt med de nye udfordringer.

Landsholdet er meget kede af situationen, mest af alt gennem at opleve de udfordringer Thor Nørskov har været igennem og fortsat oplever. Landsholdet er enormt ærgerlige over at måtte sige farvel til dygtig orienteringsløber, der har bidraget meget til dansk landsholds- og eliteorientering igennem flere år. Thor Nørskov har udvist stor fightervilje og landsholdet tror og håber på at symptomerne kan aftage og hans tilstand normaliseres.
I første omgang handler det nu om at Thor Nørskov kommer af med symptomerne, og hvis Thor Nørskov efter dette igen har mod på at vende tilbage til landsholdsorientering, så vil landsholdet stå klar til at tage imod ham.

Spørgsmål kan rettes til:
Lars Lindstrøm, Sportschef, mobil 41 96 93 73