Skip to main content

Thomas Steinthal og Cæcilie Christoffersen vinder Trimtex MTBO Cup 2017 efter 2 gode løb i det jyske

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2017

MTBO Cup vindere 2017I den forgange weekend blev Trimtex MTBO Cup 2017 afgjort efter 2 meget forskellige løb i det midtjyske. Lørdag blev der kørt mellemdistance i Grenaa Plantage i jomfrueligt MTBO terræn. Her havde Horsens OK kaldt til stævne i den nærmest helt flade klitplantage som ikke bød på mange højdemeter men til gengæld et stedvis meget finurligt stibillede. Et udsnit af kortet var endog forstørret til den for MTBO uvante skala 1:5000 for at gøre området læsbart . Der var altså lagt i ovnen til en konkurrence med stram kæde og højt tempo hvor slinger i o-teknikken blev straffet med det samme. På trods af den seneste tids megen regn, var der stort set tørt i skoven, så for de flestes vedkommende var der brede smil på efter målgang og enighed om at det er et terræn som meget gerne må besøges igen i MTBO sammenhæng.

Efter løbet var der fejring af MTBO-landsholdet som under sommerens EM og VM kørte en lang række flotte præstationer hjem. DOF’s direktør Kenneth Majkjær Mikkelsen havde taget turen til Grenaa og sammen med hovedbestyrelsens medlem Claus Poulsen fik de begge opsummeret sommerens begivenheder med de mange medalje-successer og givet rytterne gode ord med på vejen. Der blev også overrakt gavekurve til de 4 individuelle medaljetagere.  

Medaljetagere 2017

Foto: Kell Sønnichsen

Søndag dannede Silkeborg Vester- og Østerskov rammen om årets sidste konkurrence, som meget vel kunne gå under overskriften Langt, Hårdt og Vådt. Det blev en langdistance der modsat lørdag bød på masser af både bakker og mudder. Silkeborg OK’s banelægger Peter Sinding Poulsen havde kringlet nogle langdistancebaner som i høj grad udfordrede rytterne på både fysik og cykelteknik, og på samme tid ikke levnede tid til mental afslapning undervejs: Der skulle kæmpes med orienteringen hele vejen ind i samtlige poster.  

Med overbevisende dobbeltsejre til både Thomas og Cæcilie var der efterhånden ikke den mindste tvivl om hvem der skulle have årets Trimtex MTBO trofæer med hjem. De kan nu begge kalde sig ranglistevindere 2017, og mon ikke det kan give lidt morale til de næste mange måneders vintertræning hvor begge ryttere har proklameret, at de kommer endnu stærkere tilbage næste år. Med den udmelding kan vi kun se fremad mod 2018!

Trimtex MTBO Cup 2017 slutstilling:

H21

1.                         Thomas Steinthal                         FIF Hillerød Orientering

2.                         Johan MacLassen                       Rold Skov Ok

3.                         Peter Reibert Hansen                  Allerød OK

D21

1.                         Cæcilie Christoffersen                 OK Øst Birkerød

2.                         Nina Hoffmann                            OK Sorø

3.                         Camilla Søgaard                          Horsens OK

Samlet resultat Trimtex MTBO Cup 2017