Skip to main content

Kenneth Buch er ny landstræner i DOF

| Nyheder 2017Den 1. november starter Kenneth Buch som ny landstræner i Dansk Orienterings-Forbund. Kenneth Buch og nuværende landstræner Torbjørn Gasbjerg deler fremover ansvaret for landsholdet. Kenneth Buchs primære fokus bliver skovdistancerne, samt ansvar for træningslejre i udlandet. Torbjørn Gasbjerg får ansvar for sprintdistancerne samt Elitecenter Orientering.

Allerede inden VM fra 2019 bliver opdelt i skovdistancer (2019) og sprintdistancer (2020) skal landsholdet være optimalt forberedt mod VM og EM.

Dansk orientering har længe været førende med specialisering mod enkeltdistancer, og med den nye trænerstruktur går landsholdet et skridt videre.

De seneste mange års succes for dansk orientering bygger på et langt og målrettet arbejde med at udvikle løberne. De fleste medaljer er vundet på sprintdistancer, og det arbejde fortsætter ufortrødent frem mod VM 2020 på hjemmebane i Danmark, men landsholdet vil mere end sprint og ansættelsen af Kenneth Buch skal være med til at give mere dansk succes også på skovdistancerne.

- Det er en stor glæde at få muligheden for virkelig at arbejde med det danske landshold, og det er naturligt nok en drøm, at få lov til at give noget tilbage til dansk orientering. Jeg er meget motiveret, og jeg har en stor tro på strukturen og teamet, vi nu kan danne omkring de danske landshold. Jeg vil bruge alle mine erfaringer og kompetencer for at sikre succes i fremtiden, for det danske landshold, siger Kenneth Buch.

Ansættelsen af Kenneth Buch er et led i en mindre organisationsændring i DOFs landstrænerteam. Nuværende landstræner Torbjørn Gasbjerg har været tidligt inddraget i organisationsændringen, og har haft et ønske om reduceret rejsebelastning. Fremadrettet får Torbjørn Gasbjerg ansvar for sprintdistancer, samt den daglige træning på Elitecenter Orientering. Landsholdsløberne kommer derfor til at opleve direkte sammenhæng mellem arbejdet på Elitecenter Orientering og træningen på landsholdet. Fra mandag d. 23/10 vil Torbjørn Gasbjerg være tilstede ved den daglige træning på Elitecenter Orientering.

- Kenneth og jeg har længe udvekslet erfaringer, og jeg glæder mig til at vi nu får muligheden for at arbejde tæt sammen. Det bliver en stor styrke at have Kenneth med i forberedelserne i skoven, og jeg glæder mig til igen at få ansvaret for den daglige træning i Aarhus, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Sportschef Lars Lindstrøm har igennem det meste af 2017 ageret assisterende træner for landstræneren, en opgave han nu bliver frigjort fra. Talentudviklingen i DOF bliver derfor også positivt påvirket af organisationsændringen.

Sportschefen vil fremadrettet have blandt andet kunne sætte mere fokus på at sikre en rød tråd fra talentcentrene, over juniorlandsholdet og Elitecenter Orientering til seniorlandsholdet. Allerede i november/december vil alle talentcentrene få besøg.

- I Kenneth Buch er jeg sikker på at vi har fundet en træner der kan være med til at løfte vores løbere yderligere på skovdistancerne. Kenneth og Torbjørn er begge meget passionerede trænere, som altid arbejder målrettet og seriøst med løberne. Det er jeg ikke i tvivl om at løberne kan mærke allerede fra første træning, siger Lars Lindstrøm og fortsætter:

-Talentudviklingen i DOF er med et stærkt juniorlandstrænerteam i spidsen inde i en positiv udvikling, og jeg ser frem til at kunne bidrage mere til yderligere udvikling af arbejdet. De unge talenter er fremtiden i DOF, både for landsholdet, men også i klubberne, og netop derfor er opgaven vigtig.

Nuværende elitecenter- og juniorlandstræner Jeppe Ruud vil fremover fortsat være ansvarlig for juniorlandsholdet, mens ansvaret for Elitecenter Orientering fremadrettet varetages af landstræner Torbjørn Gasbjerg. Arbejdet med juniorlandsholdet er inde i en positiv udvikling, og landsholdet arbejder målrettet frem mod Junior-VM 2019 på hjemmebane i Silkeborg. Trænerteamet vil fortsat bestå af Jeppe Ruud (hovedansvarlig), Astrid Ank Jørgensen, Camilla Bevensee og Rasmus Folino.

Henvendelser vedr. ansættelsen kan rettes til:
Kenneth Buch, Landstræner - mobil +47 41 28 28 29
Lars Lindstrøm, Sportschef - mobil +45 41 96 93 73

Fakta om Kenneth Buch:
- Født 30/7 - 1979
- Løber for OK Gorm Jelling
- Landsholdschef i Norge 2013-2017
- Landstræner i Frankrig 2011-2013
- Træner i Halden Skiklubb 2006-2010