Skip to main content

World Cup-finalen afgøres i tynd schweizisk alpeluft

| Nyheder 2017Cecilie Klysner (billedet) og resten af landsholdet slutter den internationale sæson af i Schweiz i de kommende dage, hvor de sidste tre afdelinger af World Cup'en løbes fredag, lørdag og søndag.

Og der venter - udover en imponerende udsigt - også en benhård udfordring i de schweiziske alper. Området ved Grindelwald byder på langdistanceorientering i mellem 1300 og 1900 meter højde for de otte danske løbere.  På fredagens herrebane skal der tilbagelægges knap 12 kilometer og ædes næsten 800 højdemeter undervejs. Kvinderne "slipper med" 7,7 kilometer og 560 højdemeter.

- Det kræver en særligt fysisk forberedelse for at være akklimatiseret til højden. Det har vi ikke prioriteret at gøre, fordi vi ikke sætter World Cup'en ligeså højt som eksempelvis VM.  Det betyder så også, at de fysiske præstationer kan blive ramt af nogle udfald, og derfor lægger vi især vægt på at være skarpe på teknikken i de kommende dage, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Efter langdistancen fredag sendes løberne ned i mellem 1000 og 1400 meters højde lørdag til mellemdistancen, der også byder på masser af højdekurver undervejs.

Søndag venter en sprintstafet i bjergbyen Grindelwald, der er centrum for den schweiziske World Cup-finale i år. Her består det danske hold af Cecilie Klysner, Magnus Dewett, Søren Bobach og Amanda Falck Weber.

- Vi er hernede for at få en masse erfaring, og for at løberne kan prøve at levere så gode placeringer som muligt. Det giver World Ranking-point, som giver bedre startplaceringer til næste år og dermed bedre muligheder for at lave gode resultater, siger Lars Lindstrøm.

I den samlede World Cup-stilling er Maja Alm bedst placerede dansker på en tredjeplads, men sprintverdensmesteren stiller ikke til start i Schweiz, da hun fortsat er på vej tilbage efter en skade i læggen. Hun bliver derfor med al sandsynlighed overhalet i tabellen af løbere som Helena Bergman, Sverige og Sabine Hauswirth, der er på hjemmebane.

Hos kvinderne ligner det i øvrigt endnu en sejr til svenske Tove Alexandersson, der fører med 62 point ned til Natalia Gemperle fra Rusland inden de to sidste individuelle konkurrencer.

Mændenes World Cup-regnskab er langt mere lige, men Schweiz' Matthias Kyburz har dog en komfortabel føring ned til Sveriges Martin Regborn, Norges Olav Lundanes og landsmanden Daniel Hubmann.

Sverige fører stort i det samlede World Cup-regnskab i stafet, hvor det danske landshold er placeret på en niendeplads inden søndagens finale.

Arrangørernes hjemmeside 

Livedækningen af World Cup'en kan følges her

Samlet stilling i den individuelle World Cup

Samlet stilling i stafet-World Cup

Den danske trup består af:

Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Magnus Dewett, OK SNAB
Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Søren Bobach, OK Pan Aarhus

Programmet for World Cup i Schweiz er:
29/9: Langdistance
30/9: Mellemdistance
1/10: Sprintstafet

Foto: Kell Sønnichsen