Skip to main content

To stærke World Cup-sprinter af Amanda Falck Weber

| Nyheder 2017

Amanda Falck Weber (billedet) sluttede World Cup-turen til Letland af på flot vis, ved først at løbe sig i A-finalen søndag morgen og løbe en stærk 27. plads hjem i sprintfinalen søndag eftermiddag.

Finalen blev blandt andet løbet i middelalderdelen af byen Cesis, der har været centrum for de seneste dages World Cup-løb - og bød løberne på en blanding af parkorientering på volde og mere klassisk flad sprintorientering i byens centrum.

For Amanda Falck Weber blev A-finalen klaret uden nævneværdige fejl, og dermed var vejen også banet for den flotte placering i det stærke World Cup-felt.

- Amanda havde et rigtig godt løb i formiddagens kvalifikation, og så lykkedes det hende faktisk at løbe endnu bedre i finalen. Det var rigtig flot, og hun var også stolt af sin præstation, fortæller landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Helt i toppen af resultatlisten leverede det svenske orienteringsfænomen Tove Alexandersson en sprint af Maja Alm'ske dimensioner, og vandt med hele 39 sekunder til Ruslands Natalia Gemperle.

Blandt herrerne var Magnus Dewett hurtigste dansker med en 18. plads i B-finalen, der blev suverænt vundet af den tidligere sprintverdensmester Jonas Leandersson. Landsholdsdebutanterne Stefan Frands Petersen og Niklas Ingwersen sluttede som henholdsvis nr. 42 og 46 i B-finalen, hvor Emil Øbro desværre ikke fik godkendt klippet på en af de sidste poster.

Marius Thrane Ødum følte sig sløj fra morgenstunden, og deltog derfor ikke i dagens sprintløb.

Herrernes A-finale blev en lang mere tæt affære end kvindernes - hvor Tjekkiets Vojtech Kral løb med sejren - fem sekunder foran Jerker Lysell, Sverige og med yderligere to sekunder ned til Matthias Kyburz fra Schweiz.

For det danske landshold har turen for halvdelen af løberne budt på seniorlandsholdsdebut, mens Marius Thrane Ødum har vist, at han er stærkt på vej tilbage efter sin lange landsholdspause - især med en stærk førstetur på lørdagens stafet.

Og derfor kan landstræneren se tilbage på tre dages konkurrencer i Letland med tilfredshed.

- Løberne synes, at det har været fedt, og de har fået noget med, som de kan arbejde videre med. Men de har også fået set, at det er svært at præstere internationalt, for der er hård konkurrence og man skal virkelig lykkes for at komme op på resultatlisten. Men alle har haft et eller flere gode løb, så de er meget motiverede for at komme hjem og knokle videre, siger Torbjørn Gasbjerg.

World Cup-truppen 24.-28. august 2017:

Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Magnus Dewett, OK SNAB
Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Niklas Ingwersen, Horsens OK
Stefan Frands Petersen, Allerød OK

Programmet for World Cup i Letland er:
25/8: Mellemdistance
26/8: Stafet
27/8: Sprint kvalifikation + finale

Arrangørernes hjemmeside: http://www.wcup2017.lv/

World Cup-stilling mm.: http://ranking.orienteering.org/WorldCup?wcup=footo