Skip to main content

MTBO VM sprint og opsummering

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2017

VM Litauen 2017 HoldÅrets MTBO VM uge er lige netop afsluttet med sprintdistancen lørdag formiddag. Det blev lidt en fuser for danskerne som igennem de seneste uger er blevet forvent med den ene topplacering efter den anden, først ved EM i Frankrig i starten af måneden og senest den sidste uge ved VM i Vilnius, Litauen. Cæcilie Christoffersen blev således efter godt gennemførte vejvalg fra start til slut den bedst placerede af de danske i eliteklasserne, 3 minutter efter den vindende Marika Hara (FIN). Det resulterede i en 13 plads som også lige netop tangerer hendes personlige bedste VM resultat til dato. Af de andre dameryttere kom Nina Hoffmann bedst ud af det hele trods flere fejl og afslutter VM på en 29 plads. Camilla Søgaard havde ikke den bedste dag. Hun klipper en forkert post og står nu med det kedelige ”MP” nederst i resultatlisten. Camillas VM har ikke gået helt efter planen. Ambitionerne er til mere og hun havde håbet at fortsætte den gode trend fra EM. Hun blev dog slået lidt ud af kurs med sygdom efter mellemdistancen og kom ikke rigtigt ind i rytmen igen bagefter.

Thomas Steinthal (Herre Junior) havde på forhånd forventninger om at sprinten ville blive svær. Han beretter at han at holdt sig til planen for løbet men at han ikke formåede at være aggressiv nok ude på banen. Han ender som nr. 12 og Thomas viste sig altså fra den menneskelige side i dag, noget som hans konkurrenter utvivlsomt sætter stor pris på efter hans dominans tidligere i VM ugen. Og alt i alt kan Thomas da også se tilbage på hans første Junior VM med stolthed, hvor han har leveret præstationer over forventning på stribe.

På herresiden siger langdistancekongen Rasmus Søgaard selv at sprint tidligere har været hans bedste distance og at han i dag var klar til at gå efter et godt resultat. Rasmus kæmpede indledningsvis med at få styr på kort og retning i starten af løbet hvorefter et par slingrende vejvalg og knapt så gode dispositioner dog hurtigt sendte ham ud af topkampen. Rasmus rundede således årets VM af med en 23 plads, godt 3 minutter efter den sejrende russer Grigory Medvedev. Det er han ganske givet ikke tilfreds med, men mon ikke Rasmus hurtigt lægger det bag sig og finder trøst i den magtdemonstration han leverede på langdistancen dagen forinden til langt ind i off-season perioden. Navnebroderen Rasmus Folino Nielsen ser sig skuffet tilbage på et VM hvor flere ting ikke lige er gået hans vej. Han slutter af med en 28 plads på dagens sprint, dog efter karambolage med en bil som var ved at køre ham ned undervejs. Oliver Friis har heller ikke været igennem de helt store personlige jubelscener i løbet af ugen. Han kører dog sit bedste VM løb ved dagens sprint men må sande at selv om man blot er 6:07 efter manden på toppen af podiet så havner man nede på en 47’ende plads når feltet er så skarpt som det er.  

Det danske hold har i høj grad været med til at sætte aftryk på begivenhederne i den forgangne uge. Rasmus Søgaard (Horsens OK) vandt VM’s kongedistance i overlegen stil. Juniorrytteren Thomas Steinthal (FIF Hillerød) tog groft for sig af retterne og kan i morgen flyve hjem efter en velfortjent banket med 2x guld (langdistance og massestart) samt en sølvmedalje fra mellemdistancen i kufferten. Succesoplevelserne borger for højt humør på holdet og det bliver spændende at følge dem alle sammen når de kommer ud af vintertræningsperioden og tager hul på næste års landsholds-sæson.

Flere VM sprint resultater mm. her 

Dagens sprint var samtidig det sidste tællende løb i årets MTBO World Cup. Her kan begge Søgaard tvillingerne nu skrive top 10 placeringer på MTBO CV’et. Et par kuriositeter ved årets World Cup resultat er at damernes Emily Benham (GBR) formår at stå øverst på listen for fjerde år i træk, mens Anton Foliforov lige netop ikke har den nødvendige succes til at sikre sig det samlede trofæ på herresiden for 5 år i træk.

World Cup 2017, Herrer

1. Krystof Bogar, CZE 343p

2. Anton Foliforov, RUS 322p

3. Jussi Laurila, FIN 307p

10. Rasmus Søgaard, DEN 260p

33. Rasmus Folino Nielsen, DEN 55p

World Cup 2017, Damer

1. Emily Benham, GBR 445p

2. Martina Tichovska, CZE 400p

3. Olga Shipilova Vinogradova, RUS 342p

8. Camilla Søgaard, DEN 253p

16. Cæcilie Christoffersen, DEN 173p

43. Nina Hoffmann, DEN 18p

47. Caroline Ryge Carlsen, DEN 12p