Skip to main content

Pigerne nr. 5 i Junior-VM stafetten

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

JVM pigerne 2017 stafet

I damestafetten var Lise Termansen fra andetholdet rigtigt godt med i starten, mens Line Cederberg ikke var langt efter. På den sidste del viste Line sin rutine ved at passere Lise og også løbe stærkt og sikkert på den sidste del af banen, hvor Line fik et mindre tidstab på en gaflingspost. Så Line sendte Agnes Kracht ud på anden tur på en flot 4. plads - små 2 min efter Norge, men lige efter Schweiz og Sverige.

På anden tur fortsatte Agnes de gode takter og passerede Schweiz og havde et fint samarbejde med Frankrig i jagten på Sverige lige foran og Norge helt i spidsen. Der var nogle skift i spidsen, men til sidst kunne Agnes sende Josefine Lind ud med ugens store stjerne, Simona Aebersold fra SUI i synsvidde. Kort efter skiftede Annika Simonsen fra Danmark 2 på en imponerende 11. plads - blot 6:44 efter de førende.

Tredje tur blev en ren gyser. Josefine havde problemer på 3. post, men de øvrige tabte også tid, så nu var Sverige først foran Norge og Schweiz med Josefine som nr. 4 med de to finske hold jagende bagfra. Så frøs blodet til is, da Josefines GPS-prik bevægede sig langt mod øst på vej mod 5. post. Hun rettede op, men så blev det til et lidt skævt udløb - og så var de finske hold forbi. Men på den sidste del af banen holdt stillingen, således at Josefine Lind kunne løbe det danske hold ind til en samlet 6. plads. Og da kun et finsk hold tæller i konkurrencen, så blev det flotte officielle resultat en 5. plads til det danske hold, 5:32 efter vinderne. Danmarks andethold med Ida Øbro på sidste tur endte på en flot 11. plads blot 8 minutter efter det vindende hold, men af samme grund som ovenfor, kommer andetholdet ikke til at fremgå af den endelige resultatliste.

I drengenes stafet var det de store nationer, der dominerede. Norge skabte et afgørende forspring på anden tur, som de holdt indtil mål. Finland vandt sølv med Rusland på tredjepladsen. De danske drenge leverede præstationer, der levede flot op til deres nuværende stade, men havde ligesom de øvrige dage ikke helt det samme tempo som de absolut bedste af konkurrenterne, så det endte med en samlet 20. plads til førsteholdet, der blev konverteret til en 15. plads, når andethold sorteres fra.

JVM holdet 2017

Stafetten var sidste konkurrence og juniorlandstræner Jeppe Ruud opsummerer: "Nu er mesterskabet slut og jer er rigtigt stolt af holdet. Jeg er rigtigt tilfreds med det hold, vi er af sted med og deres præstationer. Alle, der er med, har løftet niveauet fra tidligere år. Rigtigt mange af dem har leveret stabile resultater over hele ugen, hvilket er virkeligt svært ved et mesterskab. Det er noget, der viser, at de arbejder systematisk og har gjort deres hjemmearbejde." Jeppe fremhæver særligt Josefine Linds præstationer. Hun kom til mesterskabet efter en sæson, hvor hun stort set ikke har kunnet løbe og heller ikke træne teknisk og tager alligevel to top 10 og en top 20 placering og løber en rigtigt flot stafet. Det kan hun være rigtigt stolt af. Samtidig viser mange af de unge allerede nu rigtigt højt niveau. Det lover godt for fremtiden og særligt for Junior-VM, når det afholdes i Danmark i 2019.