Skip to main content

Junior VM : Første løb mandag

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

DSC 0003

Blot få dage efter seniorlandsholdet er blevet sendt på en vefortjent, om end kort sommerferie, er det nu tid  juniorverdensmesterskaberne. JWOC, som er den forkortede titel, afholdes i år i Finland med center ved Tampere, der ligger et par timers kørsel nord for Helsinki.

Danmark stiller med et overvejende ungt og talentfuldt hold, hvor flere for første gang skal stifte bekendtskab med den barske konkurrence, når alle verdens bedste løbere i alderen fra 17 til 20 år samles. Den primære forventning til de danske løbere er da også, at de opnår værdifuld erfaring og motivation i en rigtig mesterskabskonkurrence. Junior-VM plejer at byde på små overraskelser, og det vil derfor trods holdets unge alder ikke være helt overraskende med top 6 placeringer til det danske hold.

Pigerne på det danske hold er Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK, Annika Simonsen, FIF Hillerød , Orientering, Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK, Josefine Lind, OK Gorm, Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK,

Drengene, der forsvarer Danmarks farver er Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Århus, Carl Emil Schøier Kovsted, Tisvilde Hegn OK, Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK, Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, Malthe Poulsen, FIF Hillerød Orientering og Mikkel Lyskjær, Farum OK

JWOC afholdes i år parallelt med det finske 5-dages-løb FIN 5, der samler op mod 4.000 deltagere, hvorfor rækkefølgen af JWOC-løbene er ændret en smule i forhold til tidligere år for at få logistikken til at gå op. Derfor startes i morgen, mandag, med kvalifikation til mellemdistancen, mens der tirsdag er finale på mellemdistance. Begge løb afholdes i et fantastisk terræn - orienteringsteknisk krævende, med overvejende særdeles god løbbarhed og varierende sigtbarhed.

Som det ses på billedet var det danske hold allerede helt fremme ved åbningsceremonien, der blev afholdt søndag eftermiddag i skønt somervejr i Tamperes forlystelsespark.

Første start på mandagens kvalifikation på mellemdistance er klokken 09:00 lokal tid - det vil sige, når klokken er 08:00 mandag morgen, dansk tid. Omkring kl 13:15 lokal tid er det afgjort, hvem der har kvalificeret sig til tirsdagens finale. Live resultater kan følge her. Du skal blot oprette en profil på IOF Livecenter, hvis du ikke allerede har den.

Starttider for de danske løbere (lokal tid - dansk tid er en time tidligere)

W 20

09:29 Annika Simonsen (Heat 2)

09:33 Liser Termansen (Heat 3)

09:53 Ida Øbro (Heat 2)

10:07 Line Cederberg (Heat 1)

10:46 Josefine Lind (Heat 1)

11:21 Agnes Kracht (Heat 3)

M 20

09:35 Mikkel Lyskjær (Heat 2)

09:33 Andreas Bock Bjørnsen  (Heat 3)

09:58 Laurits Bidstrup Møller (Heat 1)

10:15 Malte Poulsen (Heat 3)

11:28 Carl Emil Schøier Kovsted  (Heat 1)

11:38 Lasse Fugmann Thamdrup (Heat 2)