Skip to main content

VM: Nye konstellationer på stafetten

| Nyheder 2017

Landsholdet, der har vundet tre medaljer ved verdensmesterskaberne i Estland, skal fredag eftermiddag i aktion for sidste gang ved VM, når det gælder stafetdisciplinen. Herrestafetten begynder kl. 12.00, mens kvinderne tager hul på deres tre stafetture umiddelbart efter - kl. 14.00.

Selv om Danmark har vundet medaljer i kvindestafetten de seneste tre år, så er målsætningen en placering i top 6 i år. Udover sprintverdensmesteren Maja Alm, tæller holdet Miri Thrane Ødum og Cecilie Klysner, der løber deres første VM-stafet som seniorer.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at vi ser det som et nyt hold. Nu er der trukket en streg i sandet, og nu skal vi ud at kæmpe for noget helt nyt. Og vi skal præstere godt, hvis det skal lykkes at komme i top 6, siger Maja Alm.

I herrestafetten starter Søren Bobach ud på første tur, og han skifter til Thor Nørskov, der løb en stærk præstation på mellemdistancen i går, hvor han blev nr. 16. Rutinerede Tue Lassen løber sidsteturen.

- Vi kunne se på mellemdistancen, at der blev bommet meget, så vi skal levere tre teknisk gode løb - og så håber vi, at vi kan være med. Vi går efter en top 6-placering. Der er rigtig mange hold, der kan være med, men vi føler os godt kørende, siger Søren Bobach.

Stafetterne løbes i samme område som torsdagens mellemdistance, Vitipalu - et område med meget underskov, der gør det svært at se langt frem i skoven og samtidig en del kurvedetaljer, der gør det nødvendigt at have kontakt med kortet hele vejen rundt.

Stafetten kan følges direkte på Tv2 Sport fra kl. 11.50. Mændene starter kl. 12.00, mens kvindernes stafet sættes i gang kl. 14.00

De danske hold
1. Søren Bobach - 2.Thor Nørskov - 3.Tue Lassen
1. Miri Thrane Ødum - 2. Cecilie Klysner - 3. Maja Alm

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.:  http://www.woc2017.ee