Skip to main content

VM: Ungdommen prøver kræfter med verdens bedste på mellemdistancen

| Nyheder 2017

Torsdagen byder på mellemdistance i Vitipalu og er samtidig første VM-konkurrence i år for en stribe af de danske landsholdsløbere. Thor Nørskov, Søren Schwartz og VM-debutanten Miri Thrane Ødum skal i aktion for første gang i dag.

- Det bliver dejligt at komme i gang. Jeg glæder mig sindssygt meget, for nu har vi set de første finaler og det bliver man ekstra klar af. Jeg har en målsætning om at løbe mig i top 20, og det tror jeg, at jeg kan lykkes med - hvis jeg giver mig til at stoppe op og orientere, siger Miri Thrane Ødum.

Cecilie Klysner, der blev nummer syv på den individuelle sprint og var med til at vinde sølv med sprintstafetholdet, er også på startstregen i dag, ligesom VM-debutanten Caroline Gjøtterup er det.

- Jeg glæder mig meget til at se, hvad de unge kan i dag. Det er vigtigt at holde sig for øje, at det primært er unge løbere, der er i konkurrence i dag, så vi kan ikke regne med top 10-placeringer. Men vi håber på, at der kommer et par gode løb, så vi kan ende i top 15. Mindre kan dog også gøre det, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Thor Nørskov har været plaget af sygdom tidligere på ugen, men har meldt sig klar til at trække i landsholdstøjet torsdag eftermiddag.

- Han burde være helt klar til løbe, så det gør han. Om han så er på 100 procent, får vi at se. Men det håber vi, siger Lars Lindstrøm.

Dagens VM-disciplin løbes - ligesom langdistancen - syd for Tartu og byder igen på kuperet terræn og igen på områder med meget underskov og deraf dårlig sigt. I forhold til langdistancen er der skruet op for detaljerigdommen i området, så der venter en teknisk mellemdistance på løberne.

Mellemdistancen kan følges på Tv2 Sport ad to omgange - mændenes afslutning fra kl. 11-12.55 og kvindernes afslutning fra kl. 14 - 16.05.

Danske starttider:
Søren Schwartz 10:56
Thor Nørskov 11:20
Caroline Gjøtterup 13:08
Cecilie Klysner 13:58
Miri Thrane Ødum 14:08

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2017.ee

Foto: Kell Sønnichsen