Skip to main content

VM: Målsætningen er tre medaljer

| Nyheder 2017

sshold
Danmarks bedste orienteringsløbere har vundet ikke mindre end 13 medaljer ved de seneste tre verdensmesterskaber, og derfor har landsholdet også høje forventninger til sig selv i år. Målsætningen lyder på tre medaljer ved VM i Estland, der begynder fredag eftermiddag.

- Løbernes fysik er på mindst det samme, høje niveau som i de foregående år, og vi har set de fremgange efter vores VM-træningslejr, som vi havde håbet på. Så nu gælder det om at kunne præstere på dagen, siger sportschef i Dansk Orienterings-Forbund, Lars Lindstrøm.

Forventningerne om medaljer knytter sig til tre discipliner i løbet af VM-ugen - den individuelle sprintfinale lørdag, sprintstafetten søndag og så tirsdagens lange distance. Sprintverdensmesteren Maja Alm spillede en rolle i alle tre danske VM-medaljer i 2016, og skal igen levere på højt niveau for at lykkes med målsætningen.

- Det er hårdt at skulle forsøge at vinde en VM-titel for tredje år i træk, men det er det, hun drømmer om - og det tror jeg, at hun kan. På sprintstafetten har vi en medaljeforventning, og dér er det hele holdet, der skal levere, for at det lykkes. Og så er der langdistancen, hvor Maja med et godt løb kan vinde en medalje, siger sportschefen.

At Maja Alm også i år hører hjemme i verdenstoppen, beviste hun så sent som i slutningen af maj, hvor hun først vandt en World Cup-afdeling på sprintdistancen med en klar margin og få dage senere løb sig ind på en tredjeplads på den lange distance i Finland.

På sprintstafetholdet, der søndag skal forsøge at tage en medalje, ser Andreas Boesen ud til at blive klar trods problemer med det venstre knæ i tiden op til mesterskabet. Han udgør det danske hold sammen med Cecilie Klysner, Maja Alm og Tue Lassen. For at kunne yde det optimale på dagen, står Andreas Boesen dog over på fredagens og lørdagens individuelle sprintkonkurrencer.

- Det er gået, som vi havde håbet på i de seneste 14 dage, hvor der ikke har været grund til bekymringer. Men vi vil ikke løbe nogen risiko i forhold til sprintstafetten, og derfor er både han og vi enige om at fokusere på den, siger Lars Lindstrøm.

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2017.ee

Program for VM i Orientering 2017 (dansk tid)
Fredag 30/6: Sprintdistance – kvalifikation (Kl. 12-14)
Lørdag 1/7: Sprintdistance – finale (kl. 13.30-16)
Søndag 2/7: Sprintstafet – finale (Kl. 15.55-17.15)
Tirsdag 4/7: Langdistance – finale (Kl. 10-16)
Torsdag 6/7: Mellemdistance – finale (Kl. 9.30–16)
Fredag 7/7: Stafet – finale (Kl. 11.45-16)

Tv-dækning:
TV2 Sport viser samtlige finaler live på Tv2 Sport og Tv2 Play. Se sendeplanen her: http://tvtid.tv2.dk/kanal/tv2-sport
Foto: Jeppe Ruud