Skip to main content

VM i Orientering kan følges på Tv2 Sport

| Nyheder 2017


Danskerne får igen i år mulighed for at følge de bedste danske orienteringsløberes vej mod medaljerne, når der er VM i Estland i den første uge af juli. Tv2 Sport har erhvervet sig rettighederne til at vise verdensmesterskaberne og sender i løbet af VM-ugen fra samtlige discipliner.

Det danske landshold har ved de seneste tre verdensmesterskaber vundet sensationelle 13 medaljer. I fjor blev det til tre styks - guld til Maja Alm på den individuelle sprint, guld til sprintstafetholdet og så en sølvmedalje i kvindernes stafet.

Og igen i år er der forventninger om danske medaljer. De største ligger naturligt nok hos Maja Alm på den individuelle sprint, som hun nu har vundet ved de seneste to verdensmesterskaber. Den forsvarende verdensmester markerede sig så sent som i forrige weekend ved at vinde en World Cup-afdeling på sprintdistancen. Derudover skal landsholdet forsøge at forsvare VM-guldet på sprintstafetten, ligesom der er forhåbninger til Maja Alm på den lange distance i år, som hun også satser på.

Alle konkurrencerne sendes live på Tv2 Sport - og kan dermed også følges på Tv2 Play på diverse platforme.

Kenneth Mikkelsen, Direktør, Dansk Orienterings-Forbund udtaler:
- Vi glæder os over, at danskerne får så gode muligheder for at følge vores verdensklasseatleter på nærmeste hold i VM-ugen, når TV2 i samarbejde med det internationale forbund IOF viser VM Orientering 2017 fra Estland. I de kommende år rykker orienteringssporten for alvor til Danmark, når vi sammen med en række klubber og kommunale samarbejdspartnere afvikler fire internationale mesterskaber i perioden 2018-2020 - kulminerende med VM i Trekantområdet i sommeren 2020.

John Hansen, Redaktionschef, Tv2 Sport udtaler:
- Tv2 Sport er først og fremmest en dansk sportskanal, og vi vil gerne vise sportsbegivenheder, hvor danskere har succes. Og det har det danske landshold leveret i rigt mål i de seneste mange år. Så vi glæder os til se om Danmark kan forsvare de to guldmedaljer fra sidste år.

Tom Hollowell, Generalsekretær, Det Internationale Orienteringsforbund (IOF) udtaler:
- Vi er meget glade for at Tv2 Sport har valgt at satse på VM, og at verdensmesterskabet dermed kommer på skærmen i Danmark, som er en meget stærk orienteringsnation - med tanke på de mange medaljer i de seneste år.

VMs hjemmeside

Konkurrencer:
Lørdag d. 1. juli - Sprint
Søndag d. 2. juli - Sprintstafet
Tirsdag d. 4. juli - Langdistance
Torsdag d. 6. juli - Mellemdistance
Fredag d. 7. juli - Stafet

Foto: Jeppe Ruud