Skip to main content

Testløb til junior-VM

| Thomas Jensen | Nyheder 2017

Billede: Juniorlandsholdet anno 2016 - hvordan ser det ud efter weekendens testløb?

I mandags blev senior-VM holdet udtaget - nu er det de unges tur.

I pinseweekenden afvikles den efterhånden traditionelle FIF Pinseweekend. I år bliver konkurrencen stærkere end nogen sinde. Løbene er en del af Løberen Junior League og Trimtex Seniorcup, sprinten og mellemdistancen er verdensranglisteløb, og langdistancen er sjællandsmesterskab. Endelig bruges løbene som udtagelse til junior-VM for de 17-20 årige - og til EYOC for de 15-16 årige. Så alle med landsholdsambitioner kan forventes at stå på startstregen.

Der løbes sprint lørdag i Hillerød, søndag er der mellemdistance i Grib Skov Mårum og mandag er der langdistance i Grib Skov Mårum og Søskoven. Løbene kan også være yderst interessante for veteranløbere, da skovene grænser op til det område, der skal løbes Veteran-VM finale i 2018. Faktisk går elitebanerne i en del af det spærrede område, så hvis man har ambitioner om at løbe veteran-VM, så kan man ikke løbe eliteklasse tl pinseweekenden.

Efter løbene skal holdene til EYOC og Junior-VM udtages.

EYOC afvikles i Slovakiet fra den 29. juni til 2. juli 2017 - mens junior-VM afholdes i finske Tampere fra 8. til 16. juli 2017. Den forventede holdstørrelse til junior-VM er seks piger og seks drenge. Til EYOC skal der udtages fire D16 løbere og fire H 16 løbere. Så er der også lagt op til at udtage 4 D18 og 4 H18 løbere hvis niveauet er til det. Interesserede kan læse mere om udtagelseskriterierne her: http://do-f.dk/images/landshold/Dokumenter/Udtagelseskriterier_2017_Junior_-_2017-03-08.pdf.

Pinseløbene kan du følge her: http://www.fiforientering.dk/wp-pinse2017/?page_id=142&lang=da, hvor du også kan finde link til tracking fra konkurrencerne.