Skip to main content

World Cup: Maja Alm snuppede podieplads på mellemdistancen

| Nyheder 2017Den danske sprintverdensmester i orienteringsløb, Maja Alm, blev nummer seks på lørdagens mellemdistance ved World Cup-runden i Finland. Ida Bobach løb sig ind på en flot 11. plads.

Det var en lille fejl i begyndelsen af dagens knap fem kilometer, der betød at Maja Alm ikke kom til at blande sig i kampen om de øverste trin på præmieskamlen. Men på resten af banen beviste hun, at fysikken og teknikken er helt på linje med resten af verdenseliten her en god måned inden VM. Ida Bobach leverede en stærk orienteringsteknisk præstation - nærmest uden fejl og manglede forståeligt nok et gear rent fysisk til at kunne følge med de hurtigste - efter sin skadesperiode.

- Med tanke hvor lidt vi har trænet i nordisk terræn i den seneste tid, er det imponerende, at de løber så stabilt som de gør, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Ida Bobach kom desværre til skade med sin fod på vej til næstsidste post og skal nu undersøges nærmere for at skabe klarhed over konsekvenserne her en god måned før VM.

Også Cecilie Klysner, Miri Thrane Ødum, Amanda Falck Weber og Caroline Gjøtterup prøvede kræfter med verdens bedste løbere i det krævende finske terræn.

- De holder god fart i skoven og gør det faktisk rigtig godt. Men så er der nogle enkelte gange, hvor de ikke får holdt helt sammen på løbet, og det koster så lidt på tidskontoen i dag, siger Lars Lindstrøm.

Sveriges Helena Jansson løb uden fejl i det teknisk krævende finske terræn og vandt suverænt mellemdistancen med næsten et minut ned til Ruslands Natalia Gemperle. Endnu en svensker, Lina Strand blev nummer tre.

Hos mændene Tue Lassen var igen bedst placerede dansker med en 26. plads - 2.36 minutter efter de hurtigste. Thor Nørskov, der har fået sin sæsonstart spoleret af flere irriterende skavanker, var også stærkt løbende i de sydfinske bakker - omkring et minut efter Tue Lassen på mændenes 5,7 kilometer, mens Søren Schwartz fulgte halvandet minut efter Thor.

- Især Tue, Thor og Søren får løbet rigtig godt i dag. Og det gør os optimistiske i forhold til at de kan blande sig endnu længere fremme til VM i Estland. Vi er godt tilfredse med deres præstationer, siger sportschefen.

Det nordiske terræn i Lintukiima viste sig - ikke så overraskende - at passe de nordiske herreløbere bedst. Svenske Martin Regborn vandt med et halvt minut foran Norges langdistanceverdensmester Olav Lundanes. Regborns landsmand William Lind blev nummer tre.

World Cup-ugen i Finland afsluttes med langdistancen søndag - start kl. 9.10 dansk tid.

Læs mere på arrangørernes hjemmeside.

Resultater:

Mellemdistance, World Cup, Lohja, Finland.
Kvinder: 4,6 km. 14 poster
1. Helena Jansson, Sverige 29.45 min.
2. Natalia Gemperle, Rusland +0.50 min.
3. Lina Strand, Sverige +1.11 min.
6. Maja Alm, Danmark +1.48 min.
11. Ida Bobach, Danmark +2.23 min.
56. Cecilie Klysner, Danmark +7.47 min.
70. Miri Thrane Ødum, Danmark +10.31 min.
73. Amanda Falck Weber, Danmark + 11.00 min
97. Caroline Gjøtterup, Danmark +16.11 min.

Mænd: 5,7 km. 17 poster
1. Martin Regborn, Sverige 29.45 min.
2. Olav Lundanes, Norge +0.29 min.
3. William Lind, Sverige +0.47 min.
26. Tue Lassen, Danmark + 2.36 min.
39. Thor Nørskov, Danmark +3.30 min.
57. Søren Schwartz, Danmark +5.01 min.
61. Bjørn Cederberg, Danmark +5.05 min.
72. Magnus Dewett, Danmark +6.47 min.

Foto: Thor Nørskov (fra torsdagens sprint i Lohja)