Skip to main content

World Cup: Ærgelig dansk fejl kostede topplacering på sprintstafetten

| Nyheder 2017

De danske verdensmestre i sprintstafet var på vej mod en præstation i verdensklasse, da et ærgeligt fejlklip på sidsteturen betød, at holdet endte som diskvalificeret ved sprintstafetten i Turku. Dermed endte Danmark 2 som det bedst placerede hold med en 8. plads - Sverige løb med sejren i den første World Cup-afdeling i 2017

Det startede ellers optimalt for førsteholdet, hvor førstetursløberen Cecilie Klysner løste sin opgave på allerfineste vis ved at holde Danmark i førergruppen og løbe ind til skiftet 11 sekunder efter de hurtigste. Andreas Boesen, der i forhold til VM-konstellationen afløste skadede Søren Bobach, havde også et godt løb i bysprinten og var i mål 32 sekunder efter de førende svenskere, der sammen med Schweiz havde skabt sig et lille hul til de øvrige nationer.

Og så hev rutinerede Tue Lassen en klassepræstation frem på tredjeturen, hvor han var hurtigst af alle og dermed tog vigtige sekunder ind på Sverige og Schweiz. Bare 15 sekunder skilte således Maja Alm fra den førende svensker Helena Jansson inden den afgørende fjerdetur.

At Maja Alm er i en fysisk klasse for sig, beviste hun hurtigt på den første halvdel af banen, hvor hun langsomt åd sig ind - og på den afsluttende kilometer også gik forbi først schweiziske Elena Roos og senere Helena Jansson. De to endte i en spurtduel om sejren, som svenske Jansson trak sig sejrrigt ud af med en minimal margin. Det viste sig dog herefter, at Maja Alm havde klippet en forkert post undervejs, og dermed blev holdet diskvalificeret. Schweiz snuppede på den led andenpladsen, mens Storbritannien blev nummer tre.

- Det er bare så ærgeligt, at Maja får klippet den forkerte post undervejs. For derudover ramte vi ellers en flot dansk dag med gode præstationer over hele linjen, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Tue Lassen løb hurtigste tid af alle herrer i onsdagens sprintstafet. Foto: Kell Sønnichsen

Også på det danske andethold, der altså sluttede som nummer otte, blev der løbet hurtigt. Ida Bobach så ud til at være sin skade kvit og var faktisk i mål få sekunder hurtigere end Cecilie Klysner på førsteholdet. Også Søren Schwartz var i stand til næsten at følge med teten, og skiftede 23 sekunder efter de førende, hvorefter Danmark 2 tabte lidt mere tid på de følgende ture.

World Cup-ugen i Finland fortsætter med den individuelle sprint torsdag, hvor der løbes kvalifikation om formiddagen, og så finale for de 40 bedste i hver klasse kl. 17 dansk tid.

Resultater:
Sprintstafet, World Cup, Turku, Finland
3,4-3,9km. 21-25 poster
1. Sverige 53.15 min. (Karoline Ohlsson, Emil Svensk, Jonas Leandersson, Helena Jansson
2. Schweiz +0.13 min. (Sabine Hauswirth, Florian Howald, Martin Hubmann, Elena Roos)
3. Storbritannien +1.13 min (Catherine Taylor, Peter Hodkinson, Ralph Street, Tessa Strain)
8. Danmark 2 +2.34 (Ida Bobach, Søren Schwartz, Magnus Dewett, Caroline Gjøtterup)
--- Danmark 3 (Amanda Falck Weber, Jakob Edsen, Thor Nørskov, Miri Thrane Ødum)
--- Danmark 1 (Cecilie Klysner, Andreas Boesen, Tue Lassen, Maja Alm)

Det er kun det bedst placerede hold fra hver nation, der får en placering i World Cup-resultaterne. 

Læs mere på arrangørernes hjemmeside