Skip to main content

World Cup: Landsholdet måler sig med verdenseliten i Finland

| Nyheder 2017

Onsdag eftermiddag tager landsholdet hul på World Cup-sæsonen i Finland, hvor der venter fire afdelinger på Danmarks bedste orienteringsløbere. Onsdag og torsdag løbes der henholdsvis sprintstafet og individuel sprint i byterræn, mens konkurrencerne flytter ud i de sydfinske skove lørdag og søndag til mellem- og langdistancen.

- World Cup-afdelingerne ligger jo her en god måned før VM, så det bliver en vigtig indikation på hvor løberne står nu. Skal man præstere til VM, så skal vi også kunne se nogle indikationer i de kommende dage på, at formen er på vej. Men når det er sagt, er der selvfølgelig stadig tid til at rykke på niveauet inden VM, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Det danske sprintstafethold med Maja Alm, Tue Lassen, Søren Bobach og Cecilie Klysner efter VM-sejren i sommer. Foto: Jeppe Ruud

Første indikator får løberne og trænerteamet onsdag eftermiddag kl. 14.50, hvor hele tre danske hold står klar på startstregen ved sprintstafetten i Turku. Der venter en kuperet bysprint på holdene, der primært skal finde poster på hårdt underlag, men også skal forbi passager med tætheder og åbne klippestykker i byen.

- Sprintstafetten er blevet lidt af et flagskib for os. Dér skal vi være med fremme og kunne matche de bedste af vores konkurrenter, siger landstræneren.

På det danske førstehold afløser Andreas Boesen den skadede Søren Bobach i forhold til konstellationen ved VM i fjor, hvor Danmark forsvarede sit verdensmesterskab. Det betyder, at holdet består af Cecilie Klysner, Andreas Boesen, Tue Lassen og Maja Alm. De stærkeste konkurrenter er sædvanligvis Schweiz og Sverige, der helt sikkert vil give de danske verdensmestre kamp til stregen.

Torsdag flytter World Cuppen længere mod øst, hvor der først venter en sprintkvalifikation om formiddagen, mens de 40 bedste i hver klasse igen skal i ilden torsdag aften i Lohja. Ligesom ved sprintstafetten er det bynære områder, der skal sprintes i - men kuperingen er noget mindre i de to individuelle sprinter.

- Torsdag er Maja Alm helt sikkert favorit til at blande sig i den absolutte topstrid, og hun har bevist for nylig at hendes form også er til det. Cecilie Klysner og Ida Bobach kan på en god dag nærme sig podieplaceringer, siger Torbjørn Gasbjerg, der henviser til iagttagelsesløbene i Estland for halvanden uge siden, hvor Maja Alm vandt sit heat på både sprint- og langdistancen. Ida Bobach viste med en syvendeplads på mellemdistancen, at hun er godt på vej tilbage mod verdenstoppen efter et skadesforløb.

- Hos herrerne er vores højeste forventninger hos Tue Lassen, der også har vist god form og bør kunne løbe sig i top 15, hvis vi skal tro på en topplacering ved VM i år. Og så regner vi også med at se gode præstationer fra resten af truppen, for løbernes præstationer i de kommende dage har betydning for udtagelsen til VM, siger Torbjørn Gasbjerg.

Skovdistancerne løbes begge i Lintukiima, der byder på kuperet, stifattigt terræn med en del åbne flader på toppen af bakkerne. Lørdagens mellemdistance er knap fem kilometer i dameklassen, mens herrerne skal ud på 5,7 kilometer med 250 meters stigning undervejs.

- Her regner vi igen med at se Maja Alm med fremme og så bliver det rigtig spændende at følge Ida Bobach, der har kunnet træne godt i den seneste tid efter hendes skadespause. Hun viste god form på iagttagelsesløbene i Estland og er meget motiveret for at være tilbage i landsholdstrøjen, siger landstræneren.

Søndagens langdistance, der runder World Cup-runden i Finland af, løbes som en jagtstart, baseret på løbernes resultater i sprintkvalifikationen og på mellemdistancen.

Læs mere på arrangørernes hjemmeside og læs artiklen: Udtagelse til World d. 24-28/5 i Finland

Konkurrencer:
Onsdag 24. maj
Sprintstafet kl. 14.50

Torsdag 25. maj
Sprint kvalifikation kl. 9
Sprint finale kl. 17

Lørdag 27. maj
Mellemdistance start kl. 9

Søndag 28. maj
Langdistance start kl. 9.10

Truppen:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød

Ida Bobach, OK Pan
Maja Alm, OK HTF 

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Andreas Boesen, OK Roskilde
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK 

Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering 

Magnus Dewett, OK SNAB 

Søren Schwartz, FIF Hillerød Orientering 

Thor Nørskov, OK Øst Birkerød 

Tue Lassen, Faaborg OK