Skip to main content

DM-weekend venter i Nordjylland

| Nyheder 2017

I weekenden lægger Nordjylland både by og bakker til DM Sprint og DM Ultralang, der afgøres i henholdsvis Støvring by og Rold Vælderskov. Rold Skov OK står bag arrangementerne både lørdag og søndag.

Først gælder det sprintdistancen lørdag eftermiddag i Støvring. Her venter der fra stævnepladsen ved gymnasiet i den sydlige del af byen knap et kvarters løb for de hurtigste i en blanding af gamle villakvarterer og grønne områder langs Mastrup Ådal.

Startlisterne afslører et stærkt felt i både senior- og juniorklasserne.

I D21 er det umuligt at komme uden om den regerende sprintverdensmester Maja Alm, OK HTF som storfavorit. Og hun beviste så sent som i Danish Spring-weekenden i slutningen af marts, at hun allerede har masser af fart i benene her i begyndelsen af 2017-sæsonen ved at vinde alle tre dage. Men Danish Spring-sprinten afslørede også, at FIF Hillerøds Cecilie Friberg Klysner ikke er langt efter Maja - kun 20 sekunder skilte de to i Espergærde.

Hos seniorherrerne er der lagt op til en tæt kamp om guldet mellem Tue Lassen, Faaborg OK og OK Roskildes Andreas Boesen. Ved Danish Spring-sprinten var Boesen hurtigst af de to og snuppede en flot tredjeplads, mens Tue Lassen var knap et halvt minut langsommere. Andreas Boesen har også sit første seniormesterskab at forsvare fra sprinten i Haderslev i 2016. Samtidig bliver det spændende at følge især Jakob Edsen, Aarhus 1900 og Magnus Dewett, OK Snab, der må regnes blandt outsiderne til DM-titlen.

Andreas Boesen stempler ind på tredjepladsen ved Danish Spring-sprinten i marts. Foto: Danish Spring

Søren Schwartz og Søren Bobach stiller ikke til start i Støvring på grund af småskader.

Dagen efter kommer der langt flere kurver på kortet, når Rold Vælderskov og især lyngbakkerne i Rebild venter på den ultralange distance.

D21 og de knap 15 kilometer ser på papiret ud til at igen at blive afgjort mellem Maja Alm, der er forsvarende mester fra Rømø i fjor, og Cecilie Klysner. Men på den længste distance har også Emma Klingenberg, Faaborg OK en mulighed for at stryge helt til tops. Hun løb med sølvmedaljen i fjor, lidt mindre end fire minutter efter Maja.

Der venter 22,2 kilometer i H21, hvor Tue Lassen og Andreas Boesen, der igen er at finde på startlisten, også ligner de bedste bud på en vinder. Rasmus Djurhuus, der har vundet to af de seneste tre ultralange danmarksmesterskaber, starter næstsidst og vil helt sikkert gøre sit yderste for at løbe med om sejren i bakkerne.

Både lørdag og søndag løbes der om point til de tre ranglister, Trimtex Senior Cup, Løberen Junior League og Ungdoms Cup.

Hos seniorerne er Emma Klingenberg og Tue Lassen i spidsen efter de første fem afdelinger. Juniorranglisten føres af Ida Øbro, der vandt sprinten ved Danish Spring - og Malte Kjær Hemmingsen, der blev bedste dansker ved samme lejlighed.

Se ranglisterne her

DM Sprint og Ultralangs hjemmeside

TracTrac