Skip to main content

Danish spring starter fredag

| Thomas Greve Jensen | Nyheder 2017

 

Billedet er fra Danish Springs Facebook side

I weekenden bliver det traditionsbundne Danish Spring afholdt i Nordsjælland. På agendaen for weekenden står der sprint fredag eftermiddag i Espergærde, mellemdistance lørdag middag i Harager Hegn og en rigtig langdistance søndag formiddag i Grib Skov Nord/Harager Hegn. Alle løbene tæller til såvel den danske rangliste som verdensranglisten (WRE).

Stærke danske piger
Startfeltet er usædvanlig stærkt i år. Først og fremmest bliver det spændende at se, hvordan de danske piger er kommet igennem vinterens træning. Både 5*VM-guldmedaljøren Maja Alm, 2*VM-guldmedaljøren Ida Bobach og 1*VM-guld medaljøren Cecilie Klysner er til start. Ida Bobach dog kun på mellemdistancen, og Maja Alm springer favoritdisciplinen sprint over. Emma Klingenberg har lagt sin satsning på hylden, men hun løber stadig rigtig stærkt, så hende skal man nok ikke helt afskrive.

Internationalt meget stærkt felt
Men de danske piger får hård konkurrence. Med i startfeltet er store navne som russiske Svetlana Mironova, der vandt guld på VM-lang i 2014, og sidste års store kometer Emily Kemp fra Canada og Anastasia Denisova fra Hviderusland, kan helt sikkert give de danske piger kamp til stregen. Også russiske Irina Nyberg, finske Marika Teini, britiske Holli Orr og norske Ida Marie Næs Bjørgul har før vist, at de har styrken til at kæmpe med helt fremme. Det er således et internationalt meget stærk felt med repræsentanter fra mange forskellige lande.

Olav Lundanes til start i herreklassen
I herrefeltet er den altoverskyggende stjerne den forsvarende verdensmester på den lange distance, norske Olav Lundanes. Der er dog også en lang række andre interessante udenlandske navne på startlisterne. Tim Robertson fra New Zealand virker meget formstærk, og finske Olli Markus Taivanen skal man aldrig afskrive. Ud over disse løbere er der en lang række stærke finner, nordmænd og svenskere til start.

På danskersiden har Tue Lassen vist fin form fra sæsonstart, så han kan nok kæmpe med om de øverste pladser på podiet. Men det bliver også spændende at se, hvordan de øvrige danskere har klaret sig igennem vinteren. Særlig interessant bliver det at se, om Thor Nørskov er kommet sig helt over hans skader efter han blev kørt ned på cykel – og om hvordan Marius Thrane Ødums form er, efter han har hold flere års sygdomsbetinget pause fra orientering på eliteniveau.

Konkurrencerne kan følges på arrangørernes hjemmeside, hvor der er live resultater – og efter hver konkurrence kan afgørelsen følges på TracTrac.