Skip to main content

Juniorlandsholdet 2017 er udtaget

| Administrator | Nyheder 2016

Mange nye og unge talenter er udtaget til Juniorlandsholdet, der fra næste år består af 8 piger og 8 drenge med en gennemsnitsalder på blot 17,6 år. Et af de yngste nogensinde.

Efter mange succesfulde år med flotte resultater på juniorniveau, har de senere år ikke budt på den samme succes. Et par smalle årgange har efterladt et hul og lavere præstationsniveau, særlig udtalt på drengesiden.
Om kun 3 år arrangeres Junior-VM igen i Danmark og året efter følger det første Sprint-VM ligeledes i Danmark. Flotte resultater skabes ved hårdt og målrettet arbejde over lang tid, hvorfor både hullet i DOFs talentudvikling skal lukkes og et succesfuldt generationsskifte på seniorlandsholdet skal forberedes. Udtagelsen af juniorlandsholdet for 2017 er et led i dette arbejde, og målet er at skabe og udvikle en stærk ambitiøs gruppe af unge talenter.

Juniorlandsholdet 2017 består af ni gengangere, og syv nye ansigter, hvoraf hele seks af de nye løbere er drenge. Det er således et Juniorlandshold der kommer til at bestå af mange unge talentfulde løbere og en mindre håndfuld ældre og mere rutinerede landsholdløbere.

Formålet med Juniorlandsholdet er at give DOF’s største talenter bedst mulige rammer for træning og udvikling i et langsigtet perspektiv. Juniorlandsholdet skal være et miljø, der motiverer og inspirerer til udvikling og præstation, samt mere og bedre kvalitet i træning.
For særligt de unge og nye på landsholdet vil deres således være fokus på at opretholde en konstant og høj udvikling i deres fysiske og tekniske kunnen. Dette gælder ligeledes for de ældste juniorlandsholdsløbere, som dog ydermere forventes at kunne præstere topresultater til næste års mesterskaber.

Følgende løbere er udtaget til Juniorlandsholdet 2017:
Piger:
Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød
Caroline Finderup, OK Pan
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Josefine Lind, OK Gorm
Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Lise Termansen, OK HTF
Nikoline Holm Splittorff, FIF Hillerød

Drenge:
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus
Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Mads Skaug, OK Pan Aarhus
Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød
Malthe Poulsen, FIF Hillerød
Mikkel Holm Nielsen, OK Pan Aarhus
Mikkel Lyskjær, Farum OK

Der skelnes i udtagelseskriterierne for 2017 mellem kriterierne for udtagelse til Juniorlandsholdsgruppen og udtagelse til mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC). Ved udtagelsen til Juniorlandsholdsgruppen vægtes træningsindsats og -indstilling højst, mens der i højere grad fokuseres på præstationer til de respektive udtagelsesløb til mesterskaberne.

Ligesom tidligere år kan der uddeles Wildcard til enkelte af Juniorlandsholdets træningsaktiviteter, til talentfulde løbere, som gennem en længere periode har udvist god træningsindstilling og-indsats.

De specifikke udtagelseskriterier til Juniorlandsholdet, mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC) samt Wildcard kan ses via nedenstående link.

Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til Juniorlandstræner Jesper Stamp på tlf. 21857074