Skip to main content

World Cup: Samlet dansk andenplads på sprintstafet

| Administrator | Nyheder 2016

Suveræne schweizere snuppede sprintstafet-sejren i Aarau

Sprintstafetholdet hentede en samlet 2. plads i World Cup'en, efter den fjerde og sidste afdeling af sprintstafetten, der blev løbet i Aarau i Schweiz.

I det regnfulde vejr endte holdet med Cecilie Klysner, Tue Lassen, Søren Bobach og Maja Alm på en femteplads, mens de suveræne hjemmebanefavoritter fra Schweiz vandt stafetten og dermed også den samlede World Cup.

Der var på forhånd lagt op til en duel mellem Danmark og Schweiz, der delte førstepladsen inden dagens World Cup-finale, der blev løbet i en blanding af by- og parkterræn.

På førsteturen sørgede Cecilie Klysner for at holde liv i spændingen om den samlede sejr, da hun løb en sikker tur - og skiftede 27 sekunder efter de førende svenskere, og vel at mærke med schweizernes førstehold lige efter sig.

Tue Lassen gjorde det ligeledes godt på andenturen, og hentede to placeringer og et enkelt sekund på de førende svenskere. Han kunne dog ikke gøre noget ved schweizernes verdensmester Matthias Kyburz, der havde et ekstra gear på hjemmebanen og løb Schweiz 1 helt op i teten.

Søren Bobach tabte til gengæld tid til førertrioen med Jonas Leandersson, Florian Howald og Daniel Hubmann, så Maja Alm blev sendt ud på sidsteturen med halvanden minut op til de førende hold.

Den danske sprintverdensmester havde et fint løb og hentede fire placeringer på sidsteturen, men endnu en stærk schweizisk præstation fra Judith Wyder ødelagde de sidste rester af spænding om resultatet. Helena Jansson løb Sverige ind på andenpladsen, og dermed en samlet tredjeplads i World Cup'en efter Danmark.

- I dag var benene ikke til mere. Vi laver stort set ingen tekniske fejl, så det var rent fysisk, at vi ikke kunne være med i dag. Men alt i alt kan vi glæde os over en rigtig god sæson, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Danmark blev verdensmestre i sprintstafet i Sverige for halvanden måned siden - foran netop Schweiz og Sverige.

World Cup-finaleweekenden fortsætter i morgen med langdistance, inden den individuelle sprint løbes søndag.

Resultater:
Sprintstafet, World Cup 4. afd., Aarau, Schweiz
3,4-3,8 km, 21-25 poster
1. Schweiz 1 56.08 minutter (Rahel Friedrich, Matthias Kyburz, Daniel Hubmann, Judith Wyder)
2. Sverige 1 +0.31 min. (Lina Strand, Emil Svensk, Jonas Leandersson, Helena Jansson)
3. Schweiz 2 +0.39 min. (Elena Roos, Andreas Kyburz, Florian Howald, Sabine Hauswirth)
5. Danmark +1.55 min. (Cecilie Klysner, Tue Lassen, Søren Bobach, Maja Alm)

Endelig World Cup-stilling efter 4. afd.
1. Schweiz - 280 point
2. Danmark - 240 point
3. Sverige - 220 point

Kontakt:
Landstræner Lars Lindstrøm, 4196 9373

http://www.ol-weltcup.ch/en/