Skip to main content

Landsholdet jagter World Cup-sejre i Schweiz

| Administrator | Nyheder 2016

Sprintstafetholdet deler førstepladsen med Schweiz inden fredagens finale.

Landsholdet har gode muligheder for slutte en imponerende sæson af med et flot punktum, når der i weekenden løbes World Cup-finale i Schweiz.

Fredag afgøres den fjerde og sidste World Cup-afdeling i sprintstafet i Aarau, og her deler Danmark på forhånd førstepladsen med Schweiz i den samlede stilling. Med mindre at Rusland eller Sverige, der ligger henholdsvis nummer tre og fire, snupper sejren fredag eftermiddag, bliver det med sikkerhed Danmarks indbyrdes kamp med Schweiz, der også afgør den samlede World Cup.

Danmark stiller med de samme fire løbere, der for halvanden måned siden blev verdensmestre i disciplinen i Sverige - Cecilie Klysner, Tue Lassen, Søren Bobach og Maja Alm.

- Vi skal ud og vise vores bedste atleter frem igen. Det vil være rigtig fedt med en samlet sejr i sprintstafetten, ligesom sidste år, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Lørdag trækker World Cup-feltet så ud i skoven, hvor der venter en barsk individuel langdistance. 16.2 kilometer og 410 højdemeter for mændene, mens kvindernes bane byder på 12,1 kilometer og knap 300 højdemeter.

Der er naturligvis den gode placering at kæmpe for på dagen, men for flere af de danske løbere gælder det også om at skrabe point sammen til at kravle op i top 40 i den individuelle World Cup-stilling. Det giver nemlig adgangsbillet til søndagens a-finale i den individuelle sprint i Aarau, mens resten løber b-finale.

Maja Alm, der er nummer tre i den samlede World Cup-stilling, Søren Bobach og Cecilie Klysner ser allerede nu ud til at klare kravet, mens Andreas Boesen og Tue Lassen også med gode langdistancer kan løbe sig i søndagens a-finale.

- Især Maja Alm og Cecilie Klysner er rigtig godt løbende. Vi regner med, at Maja kan løbe med om sejren begge dage. Og Cecilie har lige bevist på en 5.000 meter-test, at hun løber rigtig hurtigt i øjeblikket. Med en perfekt teknisk præstation kan hun godt løbe sig i top 10. Flere af drengene har også holdt den gode form efter VM, siger Lars Lindstrøm.

I World Cup-truppen er Søren Schwarz, Thor Nørskov og Jakob Edsen tilbage i rødt og hvidt efter en pause, ligesom Bjørn Cederberg og Magnus Dewett har udsigt til endnu flere landsholdserfaringer i weekenden.

Caroline Gjøtterup er efter et stærkt efterår med DM-stafetguld og en femteplads på DM Mellem også at finde i truppen, der torsdag drog til det nordlige Schweiz.

- Vi har en række unge udøvere, der skal ud og have international erfaring, og det får de mulighed for i Schweiz, siger Lars Lindstrøm.

Ida Bobach er stadig på vej tilbage mod topformen efter et skadesforløb, og for ikke at forcere noget, er hun ikke med i Schweiz. Signe Klinting var udtaget til turen, men har selv takket nej.

Kontakt:
Landstræner Lars Lindstrøm, 4196 9373

Program:
14. oktober:
Sprintstafet - kl. 16-17.30
15. oktober:
Langdistance - kl. 13-16.45
16. oktober
Sprint - kl.14.15-16.15

Det danske World Cup-hold:
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK: Sprintstafet, Lang, Sprint
Cecilie Klysner, FIF Hillerød: Sprintstafet, Lang, Sprint
Maja Alm, OK HTF Haderslev: Sprintstafet, Lang, Sprint

Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde: Sprintstafet, Lang, Sprint
Bjørn Cederberg, Tisvilde Hegn OK: Lang
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering: Sprint
Magnus Dewett, OK Snab: Sprintstafet, Sprint
Søren Bobach, OK Pan Aarhus: Sprintstafet, Lang, Sprint
Søren Schwartz, FIF Hillerød: Lang
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød: Lang, Sprint
Tue Lassen, Faaborg OK: Sprintstafet, Lang, Sprint

http://www.o-worldcup.ch/en/infos-2016