Skip to main content

Hjertestartere snart på plads i alle kredse

| Administrator | Nyheder 2016

Løbsarrangører kan nu have en hjertestarter med i skoven - i Østkredsen var en hjertestarter i brug i weekenden.

Inden længe bliver det muligt for alle løbsarrangører at have en hjertestarter med ud i skoven.

DOF har ansøgt og fået støtte af TrygFonden til indkøb af mobile hjertestartere, der nu er afsendt til Øst- og Nordkredsen. (Sydkredsen har siden 2010 haft sin egen hjertestarter).

På den måde bliver det muligt at have en hjertestarter med til flest muligt orienteringsløb over hele landet.

Hjertestarterne er også på dagsordenen, når der er klubledermøder i Øst- og Nordkredsen: Den 7. november i Roskilde og d. 9 november i Skive.

Modellen hedder ZOLL AED PLUS og er med dansk stemmevejledning og batterier, der holder i fem år i standby-tilstand.

I Nordkredsen har Lars Ole Kopp sagt ja til at være kontaktperson ift. hjertestarteren, mens Mogens Jøgensen har samme rolle i Østkredsen. I Sydkredsen "bor" den i materieltraileren.

Så sent som i den netop overståede weekend var en hjertestarter i brug ved en divisionsmatch i Østkredsen.

Søllerød OK-medlem Kirsten Møller, der samtidig er læge skriver:

"Ved Østkredsens 3.-6. divisionsmatch i Rude Skov søndag den 25. september indtraf en alvorlig situation i skoven – heldigvis med en lykkelig udgang.

Lyngby OK’s mangeårige formand og ildsjæl, Finn Blom Christensen, fik et ildebefindende i skoven, der udviklede sig til hjertestop. Forbipasserende løbere alarmerede arrangørerne fra Søllerød OK, og der blev hurtigt iværksat genoplivning og fremskaffet hjertestarter fra stævnepladsen.

Det lykkedes at genoplive Finn, der var vågen, da han med ambulance og akutlæge blev kørt til Rigshospitalets hjertemedicinske klinik til videre behandling. Hér vil han forblive indlagt i nogen tid, mens han undersøges og behandles yderligere.

Søllerød OK vil gerne takke de mange, der på forskellig vis hjalp med ved hændelsen – ved at alarmere, påbegynde genoplivning, vejlede ambulancen og akutlægen og på anden vis. Vi kender vist ikke alles navne, men vi er taknemlige for jeres store indsats, der betød, at Finn overlevede.

Dem, som vi kunne identificere som deltagere ved episoden, deltog efterfølgende i en debriefing på stævnepladsen. Evt. yderligere involverede er velkomne til at kontakte stævneleder Henrik Molsen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) eller læge Kirsten Møller (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) for yderligere oplysninger."