Skip to main content

VM: Endnu en podieplads til Maja Alm på mellem

| Administrator | Nyheder 2016

Maja Alm sluttede stærkt af på mellemdistancen og blev nummer 5

Orienteringsløberen Maja Alm, der allerede har vundet to guldmedaljer ved VM i Sverige, var igen blandt de bedste på kvindernes mellemdistance tirsdag eftermiddag.

Med en stærk afslutning på den 5,1 kilometer lange bane løb danskeren sig ind på en 5. plads - 49 sekunder fra bronzen.

Maja Alm lagde kontrolleret ud og lavede et par småfejl på den første halvdel af banen, men skruede op for farten på den sidste tredjedel, hvor hun var hurtigst af alle.

- Da jeg passerede stævnepladsen fik jeg at vide af Lars (Lindstrøm - landstræner, red.), at jeg bare skulle give den gas, og det gjorde jeg så. Det gik godt, men der er jo altid en sammenhæng mellem fart og risiko - specielt i sådant et terræn, siger Maja Alm.

Guldet gik ikke overraskende til storfavoritten Tove Alexandersson fra Sverige, der løb et sikkert løb i vanlig høj fart. Norske Heidi Bagstevold var lidt mere end et halvt minut langsommere og fik sølv, mens russeren Natalia Gemperle tog sig af bronzen.

Tidligt startende Signe Klinting havde en god dag i skoven, og endte trods et voldsomt fald undervejs som nummer 22.

- Jeg havde et dejlig kontrolleret løb - måske lidt defensivt. Men jeg var i flow. Indtil post 13. Der tog et rustent pigtrådshegn benene på mig og jeg røg på hovedet ned i et hul. Jeg slog skulderen af led, fik et trælår og havde benene viklet ind i pigtråden. Det kostede et stykke tid, og selv om jeg kæmpede videre resten af banen, gjorde benet ondt til sidst, siger hun.

Ida Bobach sluttede på 29. pladsen efter en parallelfejl i begyndelsen af banen, der kostede afgørende tid, så hun blev hentet af Anne Margrethe Hausken Nordberg.

- Det kostede på motivations-kontoen, og det var sådan set dét løb, sagde Ida Bobach.

Resultat:
Kvinder
5,1 km. 21 poster
1. Tove Alexandersson, Sverige 33.57 min.
2. Heidi Bagstevold, Norge 34.32, min.
3. Natalia Gemperle, Rusland 34.35 min.
5. Maja Alm, Danmark 35.24 min.
22. Signe Klinting, Danmark 38.08 min.
29. Ida Bobach, Danmark 39.10 min.

http://live.woc2016.se