Skip to main content

VM: Schweizisk dominans på mellemdistancen

| Administrator | Nyheder 2016

Schweiz løb med både guld og bronze på mændenens mellemdistance i Sverige

De schweiziske herreløbere beviste endnu en gang, at de holder et utrolig højt mesterskabsniveau, da VM flyttede ud i skoven på tirsdagens mellemdistance.

Schweizeren Matthias Kyburz toppede sit europamesterskab fra maj ved at vinde med 14 sekunder ned til Norges Olav Lundanes. Kyburz gik forbi både Lundanes og landsmanden Daniel Hubmann, der vandt bronze, på de afsluttende poster i et svært, grønt område.

Den løbende orienteringslegende Thierry Gueorgiou blev nummer 4, 12 sekunder fra bronzemedaljen.

Søren Bobach blev bedst placerede dansker som nummer 35 efter et par fejl undervejs fra den tidligere sprintverdensmester.

- Jeg var rimelig godt tilfreds med mit løb indtil publikumspassagen, på trods af et lille bom ved post 5 og at jeg havde svært ved at komme ned til post 6. Men det klart værste var, at jeg løb mod sidsteposten ved publikumspassagen i stedet for mod post 21. Det kostede et par minutter og en hel del motivation på resten af slut-sløjfen, siger Søren Bobach.

VM-debutanten Bjørn Cederberg var omtrent 3 minutter langsommere end Søren Bobach og sluttede sin første VM-finale på en 45. plads efter en tidlig starttid.-

- Det var et godkendt løb, men ikke specielt godt. Men det
var da rart at sidde i stolen for førende løber i den halve time, det varede. Noget godt kommer der ud af at starte tidligt, siger Bjørn Cederberg.

Mænd
6,3 km., 25 poster
1. Matthias Kyburz, Schweiz 37.09 min.
2. Olav Lundanes, Norge 37.23 min.
3. Daniel Hubmann, Schweiz 37.32 min.
35. Søren Bobach, Danmark 42.50 min
45. Bjørn Cederberg, Danmark 45.29 min.

http://live.woc2016.se