Skip to main content

VM: Danske medaljechancer på mellem

| Administrator | Nyheder 2016

Følg med på DR1 fra kl. 13

Efter to konkurrencedage med to danske guldmedaljer rykker VM i orienteringsløb nu ud i skoven, hvor mellemdistancen afgøres tirsdag. Fra den høje fart og lynhurtige vejvalgsbeslutninger i Strömstad venter der nu en orienteringsteknisk større udfordring i barskt terræn i Tanum.

Dameklassen byder på 5,1 kilometer med 220 højdemeter, mens mændene skal tilbagelægge 6,1 kilometer og 290 meter i højden. Og der er god grund til at holde øje med de danske løbere igen i dag.

- Jeg er rigtig spændt og tror på, at vi løber med om medaljerne igen, men det må præstationerne selvfølgelig afgøre, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Lørdag og søndag bød på danske verdensmesterskaber og mandag aften var der så medaljeceremoni, hvor medaljerne røg om halsen på de danske guldvindere. Men nu er medaljerne pakket ned i tasken og løberne er igen stillet ind på konkurrencer, fortæller landstræneren.

- Selvfølgelig skal folk have lov at være glade, og det har de også været. Men så rammer vi også en deadline, hvorefter der er fuld fokus på næste konkurrence. Og bortset fra Maja Alm og Søren Bobach, så er det jo løbere, der skal i konkurrence for første gang i dag, siger Lars Lindstrøm.

Ida Bobach, der vandt VM-guld på den lange distance i fjor, er én af de løbere, der tager hul på VM i eftermiddag. Skadesproblemer med akillessenen har drillet hende i det meste af sæsonen, men efter et nænsomt træningsforløb er hun klar til mellemdistancen.

- Jeg ved, at hvis jeg løber et godt teknisk løb og har kontrol, burde jeg også kunne klare en top 8-placering. Så må vi se, hvad farten er til - og hvordan de andre klarer det, siger hun.

Mellemdistancen vises på DR1 fra kl. 13.00-15.10 og igen fra 16.00-18.00.

Danske starttider:
Bjørn Cederberg 11.58
Søren Bobach 12.58

Signe Klinting 16.08
Maja Alm 16.24
Ida Bobach 17.02

http://live.woc2016.se/blog/category/woc-middle-wtoc-tempo/