Skip to main content

VM: Ny medaljemulighed på sprintstafetten

| Administrator | Nyheder 2016

Landsholdet har gode muligheder for at blande sig i medaljestriden søndag eftermiddag

De danske orienteringsløbere fik den bedst tænkelige start på VM i Sverige, da Maja Alm lørdag eftermiddag på suveræn vis forsvarede sit verdensmesterskab på sprintdistancen.

Og søndag eftermiddag skal endnu et VM-guld så forsvares, når Strömstad lægger asfalt til sprintstafetten, som Danmark vandt overbevisende i Skotland for et år siden.

Om det lykkes at gentage succesen afhænger naturligvis meget af konkurrenternes præstationer - men landstræner Lars Lindstrøm regner med, at Danmark igen kan blande sig i kampen om metal.

- Maja Alm er jo vanvittig stærk, men Cecilie Klysner og Tue Lassen har også vist, at de har en masse gode ting i sig. Nu skal vi bare have det til at hænge sammen i fire ture i træk, for så har vi alle muligheder for at tage en medalje til, siger Lars Lindstrøm.

- Men det kræver, at alle løber godt, og at Maja har en god dag, for det kommer selvfølgelig ikke af sig selv, fortsætter han.

Siden VM-guldet i fjor er Emma Klingenberg stoppet på landsholdet, hvilket betyder, at Cecilie Klysner lægger for på førsteturen. Ellers er opstillingen identisk med Tue Lassen, Søren Bobach og så Maja Alm på sidsteturen.

Netop den konstellation var med til at sikre Danmark sølv ved EM i Tjekkiet i maj måned.

Dagens sprintstafet begynder 16.50 og kan følges på streamingkanaler via dr.dk.

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.:

http://www.woc2016.se/en/