Skip to main content

Junior-VM starter i denne weekend

| Administrator | Nyheder 2016

Verdens bedste juniorer samlet i de Schweiziske alper

Anden uge i juli betyder stort set hvert år, at de bedste juniorløbere er samlet for at dyste om medaljerne i junior-VM.

I år venter der holdene en helt særlig oplevelse, da løbet afholdes i de Schweiziske alper. Og med verdens gennem tiderne bedste orienteringsløber, Simone Niggli, som stævneleder, så er der ingen tvivl om, at løberne nok skal blive udfordret i konkurrencerne, der afvikles ganske tæt på, hvor Schweiz, Østrig og Italien grænser op til hinanden.

Flere ting kendetegner årets arrangement. Et er at det bliver kuperet og mange steder stejlt kuperet. Selv sprinten i Scuol bliver en bakket affære, da byen ligger på en skråning ned til floden Inn. Langdistancen løbes i over 2.000 meters højde i et terræn, hvor lav fyrreskov veksler med åbne områder. Mellem og stafet afvikles i dalen nær hovedbyen og det danske hold har endda glæde af at deres indkvartering ligger direkte ved stævnepladsen ved kvalifikationsløbet til mellem distance. Der bor svenskerne også og de to hold havde allerede i dag deres første indbyrdes opgør – hvor de konkurrerede om hvem der bedst havde lært navnene på det andet hold. I det hele taget kunne deres udsendte opleve en positiv og afslappet stemning ved dagens besøg hos holdet.

Et andet kendetegn er brugen af offentlig transport. Deltagerne kører med tog og bus til alle løb, hvilket er endnu et tiltag for at skabe mulighed for at kunne lære hinanden at kende på tværs af landegrænser.

Med hele 8 debutanter på holdet er det vigtigste fokus selvfølgelig, at give deltagerne en optimal mulighed for at lære hvad det vil sige at skulle præstere ved et internationalt mesterskab, fortalte trænerteamet Jeppe Ruud og Jesper Stamp i en kort pause i svenskelandskampen. Selvom det er et vigtigt mål for JWOC, som Junior VM kaldes i daglig tale, at lære udøvere fra andre lande at kende, så er der selvfølgelig en særlig konkurrencestemning og for nogle er det første gang man oplever et løb med obligatorisk transport, karantænezoner og den højtidelighed der er ved ceremonierne.

Ved åbningen, der blev foretaget af den schweiziske præsident, vistes en video, hvor en række seniorer gav gode råd til de håbefulde juniorer. Blandt dem fortalte danske Emma Klingenberg om betydningen af at fungere sammen som et hold. Ved Junior VM er det hensigten, at alle deltagere stiller op i alle konkurrencer. Og med 322 deltagere fra 39 nationer giver det nogle lange startfelter, særligt på sprint og lang, der ikke har kvalifikationsløb.

Søndag løbes sprint med start kl. 09:00. Startlisten ses via linket nedenfor, hvor der også vil være link til løbets live sending. Landsholdene sorterer deres løbere i tre grupper, så der vil være en tendens til at de bedste starter i sidste tredjedel, men det er før set at deltagere i den tidlige del af feltet har leveret topresultater, så for en sikkerheds skyld anbefales det at være med i hele transmissionen.

Mandag løbes lang distance, mens der onsdag-torsdag er kvalifikation og finale på mellem, mens den afsluttende stafet afholdes fredag.

De danske starttider:

Piger
Agnes Nørgård Kracht 09:23
Nikoline Splittorff 09:51
Amanda Falck Weber 10:36
Josefine Lind 10:42
Caroline Finderup 11:00
Line Cederberg 11:06

Drenge
Mikkel Lyskjær 09:10
Mads Møller Skaug 09:49
Malthe Gaarsdal 10:07
Emil Øbro 10:13
Carl Emil Schøier Kovsted 10:59
Laurits Bidstrup Møller 11:46

http://www.jwoc2016.ch/