Skip to main content

EYOC starter fredag 1. juli 2016

| Administrator | Nyheder 2016

De næste tre dage skal vores dygtigste ungdomsløbere i klassen 15-16 år prøve, hvad det vil sige at deltage i et internationalt mesterskab, når de uofficielle Europamesterskaberne for ungdomsløbere (EYOC) afvikles i Jaroslaw i Polen. Der er i alt 187 deltagere fra 29 nationer i H/D 15-16 klassen.

Jaroslaw byder på masser af stejle slugter, så vores unge talenter få prøvet deres fysiske formåen op ad bakke, deres løbsteknik nedad bakke, og deres o-teknik i nogle detaljerede slugter, der også giver god mulighed for komplekse vejvalgsstræk.

Holdet består af 7 debutanter og en genganger fra sidste år, Annika Simonsen.

D 15-16
Alberte Kaae-Nielsen, Søllerød OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød
Birka Øhlenschlæger Nielsen, Silkeborg OK
Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar

H 15-16
Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK
Malthe Poulsen, FIF Hillerød Orientering
Mikkel Holm Nielsen, OK Pan Århus
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Ud over 15-16 løberne er Lise Termansen fra OK HTF udtaget i D 17-18. Lise løb flot til junior-VM testløbene, men manglede det sidste i den hårde konkurrence om pladserne til junior-VM holdet. Hun er derfor som eneste dansker udtaget til EYOC i D 17-18.

Målsætningen for mesterskaberne er klar. Det gælder om at gennemføre nogle teknisk gode løb og samle sig en masse erfaring. Så kommer placeringen på resultatlisten i anden række. Dette til trods er der god mulighed for gode placeringer, hvis løberne følger deres plan og gennemfører gode tekniske løb.

Programmet for de næste tre dage er:
Fredag d. 1 juli: Lang, første start: 09:30
Lørdag d. 2 juli: Stafet, første start H/D 15-16: 09:40
Søndag d. 3 juli: Sprint, første start 09:10

Det er ikke lykkes mig at finde startlister, og der er ikke nogen informationer om live resultatformidling, men vi kan håbe på, at der kommer noget mere på arrangementets hjemmeside eller deres facebook side (https://www.facebook.com/EYOC2016/).

http://eyoc2016.pl/