Skip to main content

VM-holdet 2016 er udtaget

| Administrator | Nyheder 2016

Et stærkt dansk landshold med fire forsvarende verdensmestre i spidsen rejser til VM i Sverige til august

Om knap 2 måneder starter VM 2016, årets andet store højdepunkt for landsholdet. Det arrangeres i svenske Strömstad i perioden 20.-27. august. Danmark stiller med et stærkt hold, der vil kunne kæmpe med om medaljerne på alle distancer og har hele 4 VM-titler at forsvare.

- De sidste to år har budt på historisk gode resultater, og vi vil gøre alt for, at vi kan gentage succesen. Omvendt må vi også erkende at foråret ikke er gået som planlagt for flere af vores bedste løbere. Alligevel tror vi på, at det er muligt at løbe med om guldmedaljerne på flere distancer, siger landstræner Lars Lindstrøm.

I starten af juni blev de første løbere udtaget til VM, og de suppleres nu af yderligere 3 løbere, Signe Klinting, FIF Hillerød Orientering; Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK og Magnus Dewett, OK Snab Vejle. For Björn Cederberg og Magnus Dewett er der tale om VM-debut, mens Signe Klinting fortsætter sin gode forårssæson og tager en plads på VM-holdet.

- Björn Cederberg og Magnus Dewett er løbere for fremtiden, og selvom vi godt ved, at de ikke løber med om medaljerne allerede i år, så har vi en stor tro på, at de i fremtiden kan nå helt derop. Samtidig har de igennem længere vist at de virkelig vil blive bedst, og derfor giver vi dem nu flere erfaringer på allerhøjeste niveau, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Verdensmester Ida Bobach, OK Pan Aarhus, har igennem hele foråret haft problemer med en akillessene, men er i god dialog med Team Danmarks sportsmedicinske team og godt på vej tilbage. Det er et problem, der igennem længere tid har generet Ida Bobach, og derfor er det afgørende at healingen og genoptræningen ikke forceres.

Dette kan få betydning for Ida Bobachs starter til VM, men foreløbigt fastholdes den oprindelige plan. Ida Bobach vil dog kun stille til start, hvis skaden er helet 100%.

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, var også i spil til en VM-plads, men pga. langvarige skadesproblemer må hun vente med VM-debut til et senere mesterskab.

Tilsvarende har Thor Nørskov, OK Øst Birkerød, også haft problemer i løbet af foråret, herunder til EM. Problemerne tvinger nu også Thor Nørskov til at måtte afstå fra at deltage i VM.

Mandag d. 18/7 rejser VM-holdet til Sverige på 3 ugers intensiv VM-træningslejr. Her vil fokus være på intensiv og målrettet træning, kombineret med optimale betingelser for restitution i mellem træningspassene. Landsholdets forberedelser følger derfor samme model som landsholdet med succes fulgte frem mod VM 2015 i Skotland.

I alt er 9 løbere udtaget til VM-holdet. 4 damer og 5 herrer kommer til at repræsentere Danmark i Strömstad.

VM holdet 2016:
Damer:
Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering: Sprint, sprintstafet og lang
Ida Bobach, OK Pan Aarhus: Mellem, lang og stafet
Maja Alm, OK HTF Haderslev: Sprint, sprintstafet, mellem og stafet
Signe Klinting, FIF Hillerød Orientering: Mellem, lang og stafet

Herrer:
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde: Sprint og stafet
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK: lang
Magnus Dewett, OK Snab Vejle: Sprint og lang
Søren Bobach, OK Pan Aarhus: Sprintstafet, mellem og stafet
Tue Lassen, Faaborg OK: Sprint, sprintstafet og stafet

Kommentarer og spørgsmål til udtagelsen bedes rettet til landstræner Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73 senest fredag d. 1. juli.

http://www.woc2016.se/